Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aldığı karar neticesi sonrasında Bölgesel Amatör Lig (BAL)'da gruplarını şampiyon bitiren takımları 3. Lige terfi ettirdi. 
Ayrıca Zonguldak temsilcilerimiz Kdz. Ereğli Belediyespor , Kozlu Belediyespor ve Devrek Belediyespor'un yer aldığı 5. Grup'ta şampiyon olan Karabük İdman Yurdu da 3.Lige yükselmiş oldu. 
TFF'nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde:"BAL ligi ile ilgili Taslak yönetim kurulu kararını bilgi ve onayınıza sunarım.
Bölgesel Amatör Lig Statüsünün mevcut halinde, deprem nedeniyle müsabakaları oynatılmayan 2. ve 7. grup birincilerinin doğrudan, diğer 12 grup birincileri arasında play-off müsabakaları sonucu 9 grup birincisi TFF 3. Lig’e çıkması, ayrıca 2. ve 7. gruplardan 5’er takımın katılımıyla yapılacak play-off müsabakaları sonucu 1 takım olmak üzere toplam 12 takım TFF 3. Lig’e çıkması şeklinde düzenleme yapılmıştı.
Statüde yapılacak değişiklik ile 12 grup birincisi arasında play-off oynatılmayacak ve birinciler doğrudan TFF 3. Lig’e çıkacaktır. 2. ve 7. grup birincilerinin doğrudan, yine bu gruplardan 5’er takımın katılımıyla yapılacak play-off müsabakaları sonucu 1 takım olmak üzere toplam 15 takım TFF 3. Lig’e çıkacaktır.
Onayınız akabinde, Statüde gerekli değişiklikler yapılarak yayına alınacaktır."
Öte yandan Yaşanan deprem faleketi nedeniyle BAL İkinci Grup lideri Kahramanmaraş İstiklal Grup ile BAL Yedinci Grup lideri Adana 1954 FK'nın 2023-2024 futbol sezonunda TFF 3.Lig'ine çıkmalarına karar verilmişti."

İŞTE 3. LİGE YÜKSELEN 12 TAKIM ŞU ŞEKİLDE 

Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar! Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar!

🏆Mardin 1969
🏆Sebat Gençlik
🏆Tokat Bld Plevne
🏆Talasgücü
🏆 KARABÜK İDMAN YURDU 
🏆Anadolu Üniversitesi
🏆Bornova FK
🏆Aliağa FAŞ
🏆 Sultanbeyli
🏆Silivri
🏆 Küçükçekmece Sinop
🏆İnegöl Kafkas