Özcan Ulupınar; "250 milyonu aşan bir borcumuz var. Cidden bir enkaz devraldık" Özcan Ulupınar; "250 milyonu aşan bir borcumuz var. Cidden bir enkaz devraldık"
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışın 104’üncü yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi için gece gündüz demeden çok çalışacağız diyen Başkan Ulupınar, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi.
“23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği gündür.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” diyerek millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atmıştır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak da bu bayramı onlara armağan etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyerek çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle dile getirmiştir.
Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki, Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmesi için gece gündüz demeden çok çalışacağız. Çocuklarımıza yönelik projelerimiz ve çalışmalarımızla onlara fırsat eşitliği sunmanın, iyi bireyler olarak yetişmelerinin gayreti içerisinde olacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını’ kutluyorum.”
Editör: Şeyma Kaya