Deniz Yavuzyılmaz Ankaraspor - Nazillispor maçını inceletecek! Deniz Yavuzyılmaz Ankaraspor - Nazillispor maçını inceletecek!
Zonguldak Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde geçtiğimiz  günlerde meydana gelen sağlıkta şiddet olayına bir tepki de Öz Sağlık-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Recai Özcan’dan geldi. Silahlı ve  alkollü bir saldırgan ve yakınları tarafından hekim, sağlıkçılar ve onları korumaya çalışan güvenlik görevlilerine yöneltilen saldırıyı şiddetle kınayan Özcan, sağlık çalışanlarının kendilerine yöneltilen şiddet karşısında önlem alınmadığı her gün canları ile görevleri arasında kaldığına dikkat çekti.
Özcan konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları  Hastanesi’nde meydana gelen elim olay hem biz sağlık çalışanlarını hem de  Zonguldak kamuoyunu derinden üzdü.
Hastanemize silahlı ve  alkollü bir şekilde gelen saldırganın başta doktor arkadaşımız ve diğer sağlık personeli olmak üzere hastanede önüne gelene saldırması karşısında  üyemiz olan  güvenlik görevlisi  Gökhan Bıyıklı müdahale de bulunmuş, çıkan arbede de kendisi de darp edilmiştir.
Saldırgana hasta yakınlarının da eşlik etmesi ile büyüyen olaylar karşısında hastaneden sağlık hizmeti almak için gelen vatandaşlar da etkilenmişlerdir.
Olayları şiddetle kınıyoruz. Bizler sağlık çalışanları olarak tedbir alınmayan her  gün işimizi yapmakla canımızı korumak arasında kalıyoruz.
Giderek yaygınlaşan ve cesaret veren sağlıkta şiddet olayları artık tartışmasız toplumsal bir travmaya dönüşmüş durumda.
Yetkililerden gereken en sert tedbirleri  vakit geçirmeden almalarını bekliyor, başta  üyemiz güvenlik görevlisi Gökhan Bıyıklı olmak üzere  darp edilen hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza  Öz Sağlık İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanlığı  olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”
Editör: Şeyma Kaya