Zonguldaklı iş insanları gençlik ve spora destek olacak Zonguldaklı iş insanları gençlik ve spora destek olacak
Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depremiyle ilgili açıklama yaptı. Dünkü 4,1’lik depreme dikkat çeken Görür, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. Aynı yerde dün gece 4.1 bir deprem daha olmuştu. İlk deprem öncü depremdi. Şimdi olan deprem orta büyüklüğe yakın. Daha önce yazdığım gibi, KAF’ın Tokat’tan ayrılıp Anadolu Levhası içerisine SW yönünde uzanan bir kolu üzerinde. Bu deprem kalitesiz yapı stokunda ve yeraltı yapılarında yıkıcı olabilir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
FAYIN GÜNEYBATISINDAKİLER DİKKATLİ OLMALI”
Görür;  "Tokat-Sulusaray’da 4,4 deprem. Muhtemelen artçı. Fay üzerinde hareketlenme fazla. Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı. Çatlak ve hasarlı binalardan uzak durulmalı. Geçmiş olsun" dedi.
"6 ŞUBAT'I NE ÇABUK UNUTTUNUZ?"
Görür, halkıma duyuru notuyla sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükredilecek . Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulunmuyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubat’ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz.”
Editör: Şeyma Kaya