Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu! Ters yöne girmişti! Cezası ağır oldu!

Aslen Trabzonlu, doğma büyüme Zonguldaklı olan 31 yaşındaki Melih Bektaş, dünyayı gezmek için 10 yıldır yaptığı polislik mesleğinden istifa etmişti. Görevinden ayrıldıktan sonra Dünya’yı gezmeye başlayan Bektaş Malezya’da rehin alındı. Bıçak darbeleri ile yara alan ve gasp edilen Bektaş o anlarda yaşadıklarını ve sonrasındaki süreci ZHaber’e anlattı.

ZHaber’e özel olarak yaptığı açıklamasında, arkadaşlarının ve yakınlarının gönderdiği parayla bir hostel odası tutup şu an için orda beklediğini belirtti. O anlarda yaşadıklarını ve şu anki durumunu anlatan Bektaş şunları söyledi;

“Ben şu an burada arkadaşlarımın yakınlarımın gönderdiği parayla bir hostel odası tuttum ve orada kalıyorum. Akabinde bana şu tarih, bu tarih falan demediler. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz dediler. Ülkeme döndükten sonra bu işi nasıl devam ettirebilirim diye sordum. Şimdi bir yandan, büyükelçiliğin de haberi var konuyla alakalı. Onlar da yardımcı oluyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onlar da şu anda bu hukuki sürecin nasıl ilerleyeceğiyle alakalı araştırmalar yapıyorlar. Benimle iletişim halindeler. Ben şu an da ülkedeyim yani. Polis memurlarıyla da iletişim halindeyiz. Onlar da hala gelişme olup olmadığını sordum. Hala aradıklarını söylüyorlar.

“ELİMİ GÖZÜMÜ BAĞLADILAR”

Bunlar burada bir çete. Bu çete beş kişi, bana saldıran beş kişi ama etrafında bunlara yardım eden, başımda nöbet bekleyenler var. Benim en son ellerimi, gözlerimi bağladılar. Beni böyle ıssız bir yere getirdiler ve orada beni bıraktılar sabaha karşı filan. Böyle toplam 12-13 saatlik bir süreç yaşadım onlarla beraber. Bu süre zarfında da onlara yardım eden insanlar oldu. Bu yardım eden insanlardan iki tanesi yakalandı. Onlara yardım ve yataklık yapan kişiler, öyle söyleyeyim.  Onlar da çete liderinin ismini verdiler ama diğerlerini tanımadıklarını söylediler. O dört tanesinin kimliğini bilmiyorum ama çete liderini fotoğraftan teşhis ettim. Şu anda polis memurları beni sağ salim ülkeme hemen gönderirler diye düşünürken ben burada hala polislik yapıyorum. Onlara yardım ettim. Evleri gösterdim. Çünkü ben tam kaçırılmadan önce Türkiye'den bir arkadaşıma konum göndermiştim. O konum zaten işi çözen nokta oldu. Akabinde şu anda işte hala araştırılıyor. Ama çete lideri hala bulunamadı.”

Editör: Tuğçe Atalar