Araç sürücüsü trafikte tüm kurallara riayet etse de kaza riskiyle her an karşılaşabilir. Risklerin oluşturabileceği zararları azaltmak için araç sahibinin sigorta yapması kritik bir önlemdir. Bu doğrultuda, aracınıza kasko yaptırdıysanız kaza sonrası bütçeyi zorlayabilecek büyük masraflara karşı kendinizi korumuş altına alırsınız. Ayrıca, kasko teklifi alırken sigorta şirketi ile sigortalı arasında iyi bir diyalog kanalı açılırsa en doğru poliçe hazırlanabilir. Tüm bu bilgiler ışığında, kasko teklifi alırken güvenliğinizi, risk faktörlerinizi ve bütçenizi göz önüne alarak içeriği talepleriniz doğrultusunda oluşturabilirsiniz.

Kasko Sigortası Teklifi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sigorta poliçesi hazırlanırken kapsam, konusu, muafiyetler, hasar ve tazminat şartları, ek sözleşme ile teminat altına alınabilecek riskler, yaşanılan bölge ve poliçe başlangıç-bitiş tarihleri gibi genel şartları önceliğinize almanız gerekir. Bu nedenle, sigorta şirketinin sunduğu olanakların genel şartları yerine getirebilecek profesyonel bir yaklaşıma sahip olmalıdır. Sizinle iletişim halinde olan firmaya dilediğiniz zaman ulaşarak merak ettiğiniz bilgileri edinebilmeniz önemlidir. Güvenilir şirketlerle çalıştığınız zaman kaza anında yaşanan problemlere sözleşme dahilinde hızlıca çözüm bulunabilir.

Poliçe içeriğine geçilmeden önce kasko teklifi alırken araç değeriniz firma tarafından hesaplanarak size bildirir ve bu değer aracınızın aynı zamanda marka değeri olduğu için risk analizinizi şeffaf hale getirir. Bu kapsamda, kasko değerini belirlerken firma aracın bağlı olduğu şehir, modeli, üretim yılı ve markasına göz önünde bulundurarak tespitini yapar. Örneğin; aracınızı sıfır almış olabilirsiniz, araç için ödediğiniz miktarla poliçede yer alacak araç bedelinin eşdeğer olması beklenir


Ayrıca, şirketin kaza sonrası sizin araçsız kalmamanız için ikame araç temini standartlarını sağlaması mühimdir. Bu ibareyi poliçenizde açıkça yazdırarak kasko teklifi alırken bu detayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Ek olarak, doğru bir kasko teklifi almanız için poliçenizdeki özel şartların kapsamına özen gösterilip gösterilmediğini takip edebilirsiniz. Özel şartlar doğrudan risk faktörlerinizi yansıttığı için teminatlar hakkında şirketin ayrıntılı bilgi vermesi kurumsal kimliği hakkında olumlu bir tablo çizer. Bununla birlikte, kasko teklifi alırken ödeyeceğiniz tutarın enflasyon olduğu taktirde artan fiyatlardan etkilenmemesi gereklidir.

Araç Kasko Teklifi Alırken Hasarsızlık İndiriminin Önemi

Araç türü, poliçe teminatlarını doğrudan değiştirmede etkilidir, bu bağlamda ana ve ek teminatların ilave edilmesine göre şekil alır. Yanma, çarpışma, çarpma ve çalınma gibi ana teminatlar için kasko teklifi alırken tüm şirketler aynı düzeyde fiyat belirtir. Ayrıca, aracınızla ilgili risk analizi yapılarak klasik, dar, genişletilmiş ya da tam sigorta türü seçiminiz sigorta firması ile sizin entegre yürüterek karara varmanız gereken bir konudur. Diğer bir taraftan, araç sahibi 1 yıl boyunca geçerli olacak sigortasını yaptırdığında indirim hakkı da kazanır. Hasarsızlık oranına göre 4. yıla kadar farklı yüzdelerde indirim yakalama şansınız mevcut. Bu doğrultuda, kasko teklifi alırken hasarsızlık indirimlerini de dikkate almalısınız, hasarsızlık indirim miktarları aşağıdaki gibidir:

●     1. Basamak: Araç ilk yılını hasar almadan geçirirse %30 indirim uygulanır.

●     2. Basamak: Aracın 2. yılını hasarsız tamamalarsa %40 indirim hakkı kazanır.

●     3. Basamak: Araç 3. yılını hasar almadan bitirirse %50 indirim hakkını elinde bulundurur.

●     4. Basamak: Araç, 4. yılını hasarsız olarak tamamlarsa %60 indirim hakkını kazanır.

Kasko Fiyat Teklifini Değiştiren Durumlar

Kasko fiyatlarını en çok etkileyen etmen kapsamı ve ek teminatların varlığıdır. Sadece ana kapsamı içeren poliçe tüm şirketler tarafından aynı ölçekte değerlendirilir. Bunun yanında aracın marka değerine göre fiyat aralığı değişir. Prim ödemelerini belirleyen diğer durumlar ise hasarsızlık indirim oranları, sigortalının yaşı, sürücünün mesleği ve ehliyet yılı, araç sahibinin trafik suçları gibi detaylardır. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, tüm taleplerinizi ve isteklerinizi göz önüne alan bir firma ile çalışmayı düşünüyorsanız Sigortayeri'nden kasko teklifi al! Öncü şirketleri bir araya toplayan Sigortayeri'nin hizmet kalitesinden faydalanarak size sunduğu alternatifleri değerlendirerek sigorta teklifinizi alabilirsiniz.

e Arşiv Nedir? e Arşiv Nedir?

Editör: U. G.