Rektör Özölçer "Matematik Cevherleri"ne ödüllerini takdim etti! Rektör Özölçer "Matematik Cevherleri"ne ödüllerini takdim etti!

ZGC’yi ziyaret eden Buğra Ertem açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Kara Elmas’ın “kara”sını değil “Elmas”ını ortaya çıkartacağız dedi. 
Buğra Ertemin açıklamaları şu şekilde;
“Zonguldak Kent Konseyi ile ilgili ertelen bir genel kurulumuz olacak. Adaylığımdan bahsetmiştim. Ben Zonguldak doğumluyum. Ankara Üniversitesinde eğitimimi gördüm ve 11 yıl Ankara’da kaldım sonrada memleketime Zonguldak’a geri döndüm. Bu memlekette doğmuş büyümüş birisi olarak bir avukat hizmetinin dışında bazı hizmetlerinde verilmesini düşünüyorum. Dolasıyla bu memlekete düşüncelerimi fikirlerimle hizmet etmeyi düşündüğümüz için aday olduk. Kent konseyinin yasal anlamda eksikleri olsa da çoğu sivil toplum kuruluşlarının tamamanın doğal üyesi olduğu bir sistemi görüyoruz. Ortak paydalarda bulunulduğu bir yer olarak görüyorum. Eğer kent konseyi başkanlığımızı, kabul görürse benden önceki değerli başkanlarımın ortaya koyduğu sürekliliği devam ettirmek istiyoruz. Kent konseyinin görevlerinin arasında yer alan tüm hedeflerin gerçekleştirmesi için elimizden geleni yapacağız. Yeni dönemde basın mensuplarının bir fiil içinde bulunması, değerli basın mensupları her insanla gerekli iletişimi kurabildikleri için basın mensuplarımızda kent konseyine katkıda bulunacaklarına inanıyorum.
Kent konseyi bugüne kadar çok projenin içinde bazı şeyleri ortaya koydu, son dönemde Hakan hocamımızın büyük bir hibe yakaladığını gördük. Zonguldak’ın fiziki yapısı her şekilde gelişiyor insan odaklı bir değerlendirme olması gerektiğini düşünüyoruz. Lavuar alanıyla ilgili olsun, Zonguldak’ın kısımlarıyla alakalı belli değerlendirmeler de bulunacağız. Şehrimiz küçük bir şehir yeşili ve denizi ile değerlendirilecek bir şehir.  Ama nedense kara elmas deniyor insanlar elması değil kara kısmını alıyor. Biz elmas kısmını ön plana çıkarmak istiyoruz. Özellikle binaların dış cephesinde sorunlar var, yeşil ve deniz renklerinin uygulanması daha uygun olacağını düşünüyoruz.”