Seçimlere sayılı günler kala Zonguldak, ilçe ve beldelerde partili seçmenlerinin ötesinde kararsız seçmen için karar haftası.
Sonuca doğrudan etki edecek seçmenlerin kararını etkilemede aday, söylem ve samimiyet faktörü öne çıkıyor.
Bu hafta ayrıca sandığa gitmeyi pek düşünmeyen seçmenler içinde düşüncelerini değiştirebilecekleri bir hafta.
Kararsız seçmenlerin son kararında adayların son düzlükteki performansı etkili olacak.
Kararsız seçmenin genel olarak aradığı yanıtların içinde; “Kim daha iyi hizmet yapar, kim ne yaptı, kim daha çok çalışır, kime daha kolay ulaşabilirim” gibi sorular var.

ZONGULDAK MERKEZ’DE DURUM
Zonguldak merkez ilçede rekabet kızışırken mevcut belediye başkanı Ömer Selim Alan döneminde eksiklere ve tartışmalara rağmen atılan adımlar yeni dönem için en belirleyici faktörler arasında yer alıyor. 
CHP adayı Tahsin Erdem’in dikkat çeken ve ilgi gören daha çok sosyal belediyecilik odaklı projelerinin ötesinde şehirde devam eden projeler ve değişim için radikal adımları atabilecek en etkili isim olarak Ömer Selim Alan görülüyor.
Seçimin dikkat çeken bir başka ismi Saadet Partili Cem Dereli kampanya döneminde ciddi bir performans gösterip gönüllere girmesine rağmen parti olarak sandıktan çıkma ihtimali olmadığı için ne kadar oy alacağı dikkat ekiyor. 
İYİ Parti’den Kaya Adanır ve DEVA Partisi’nden Fatih Keleş’in adaylık süreçlerinin geç başlaması ve kampanyaya fazla zaman ayıramamaları kararsız seçmeni yine etkileyen faktörler arasında.

Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı! Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı!

PARTİLİ SEÇMENLERİN ADAYLARA YÖNELİMİ
Seçim öncesi dikkat çeken bir başka detay ise partili seçmenlerin bireysel anlamda adaylara yönelimi. Bunu her noktada görmek mümkün. Zonguldak Merkezde de farklı partilere gönül vermelerine karşın iş yapacağına inandıkları bir başka partinin adayına yönelim dikkat ekiyor.
Merkezde öne çıkan üç isim Ömer Selim Alan, Tahsin Erdem ve Cem Dereli görünüyor. CHP Eski İl başkanlarından Osman Yayla’nın hizmetin ancak böyle geleceğini belirterek mecvcut belediye başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Ömer Selim Alan’a destek vermesi en sıcak örnekler arasında.

Editör: U. G.