TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacak, 2028 yılında 60 milyon metreküpe ulaşacağız. Karadeniz gazı devreye alındığında ilk fazda ülke ihtiyacının yüzde 15'ini karşılayacak. Gaz ilk devreye girdiğinde yaklaşık bir yılda kendi yatırım giderlerini karşılayacak." dedi. Bilgin, Karadeniz gazının mayısın ilk yarısında evlerde kullanılmasının hedeflendiğini bildirdi.

YERLİ DOĞAL GAZ İÇİN NEFESLER TUTULDU

Uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam! Uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam!

Karadeniz gazı için artık çok az bir zaman kaldı. Fatih Sondaj Gemisi'nin tespit ettiği doğal gaz Nisan ayında karaya çıkacak. Mayıs ayında hanelere ulaşacak. Başkan Erdoğan Karadeniz'deki doğal gazın karaya çıkarılma töreninin arefe günü olacağını ifade ederken, törende de bazı müjdelerin olacağını açıkladı.

"İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞAYACAĞIZ"

Başkan Erdoğan, "Arife günü Karadeniz gazının Filyos İşleme Tesisi'ne getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. Böylece Enerji Bakanlığımızın azimli gayretiyle, arama ve sondaj gemilerimizin geceli gündüzlü çalışmasıyla, on binlerce personelimizin emekleriyle iki bayramı bir arada yaşayacağız." diye konuştu.

Editör: Melisa Sapaz