Filyos'ta mangal keyfine ağır ceza! Filyos'ta mangal keyfine ağır ceza!
Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi laboratuvarında gaz sızıntısından zehirlenen 10 kişi, acil serviste tedavi altına alınmıştı. Yeni binada meydana gelen olayda, laboratuvarda görevli çalışanlar, bir süre sonra bulantı, kusma ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanenin acil servisine başvurmuştu. Yaşanan olayın ardından Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, açıklama yaptı.
Kara’nın açıklaması şu şekilde:
“İddialar açığa kavuşturulmalı, çalışanların endişeleri giderilmeli,sorumlular hesap vermelidir...
Atatürk Devlet Hastanesi’nde kazan dairesinden sızıntı nedeniyle 10 personelin zehirlendiği ile ilgili iddialar ciddi boyuta ulaşmıştır. Çalışanların beyanlarına göre de 1 aydır baş ağrısı ve mide bulantısı gibi şikayetler olduğu dile getirilmektedir.
Söz konusu bu durum bir an önce araştırılarak açıklığa kavuşturulmalı, ve kamuoyu en kısa sürede bilgilendirilmelidir.
Sağlık çalışanlarının sağlığı ve can güvenliği her şeyin üstündedir. Çalışma hayatlarında onların sağlık açısından sorunlu ortamlarda çalışmaya mahkum etmek, çalışanın canını tehlikeye atmak hiç kimsenin hakkı değildir. Bununda vebalini ve hesabını kimse veremez.
Bu konu çok hassastır bu tür meselelerde ihmallerin felaketle neticeleneceği durumlar ortaya çıkar. Bu yüzden biz tüm kamu idaresinden bu konu üzerinde titizlikle durmasını bekliyoruz. İddiaların cevapları verilmelidir.
Mevzu sağlık çalışanlarının can güvenliği, sağlıkları ve hayatları olunca herkes şapkasını önüne koymalı ve gereğini yapmalıdır. Bir kez daha uyarıyoruz. Biz çalışanlar ile ilgili bir şey söylüyor, bir duruma dikkat çekiyorsak ilgilenin, çalışanların ifadelerine ve temsilcilerinin taleplerine kulak verin ve gereğini yapın.Ayrica olay sebebiyle ortaya cikan durumda ihmal ve olayi hafife alarak calisanlari umursamayan kişi yada kişiler hesabini vermelidir...”
Editör: Şeyma Kaya