YouTube Seo Çalışması Nasıl Yapılır?

YouTube platformundan daha fazla trafik, abone ile görüntüleme alınmak isteniyorsa, bu durum ancak youtube seo aracılığı ile olacaktır.

Peki, Nedir YouTube Seo?

Dünyanın en ünlü arama motoru Google olduğu için kişilerin aklına genel itibariyle seo denildiğinde Google uygulaması gelecektir. Fakat bu, dünyadaki tek arama motoru olduğu anlamına gelmez. Evet, kabul etmekte fayda olacaktır ki dünyadaki en büyük arama motoru şüphesiz ki Google'dir.

Ancak, Google uygulamasını kullanışlı olmasına rakip olanlar da var. O da tabii ki youtube arama motorudur. Youtube seo, kanalın kullanıcı deneyimi açısından çeşitli faktörler ile gerçekleştirilen ya da oluşturulan kanal optimizasyonu olarak karşımıza çıkar.

Kanal Optimizasyonu YouTube Seo İle Nasıl Yapılır?

Youtube seo, normal seo uygulamalarından biraz daha değişiktir ve alışılması da biraz zaman içerisinde mümkün olacaktır. Youtube seo açısından gereksinim duyulan görünürlük oluşturacak tekniklerin bir listesi bu makalede sizler için hazırlandı.

Youtube seo çalışmalarının ne olduğu ve nasıl yapılması gerektiği ile ilgili kapsamlı bilgiye bu makalede erişim sağlanabilir. Adım adım youtube seo çalışmaları ile ilgili bilgilerin tamamına bu makalede değineceğiz.


 

YouTube Anahtar Kelime Araştırması Yapılmalı

Evet, Youtube seo süreci genel itibariyle video anahtar kelime araştırması ile başlar denirse doğru olacaktır. Youtube açısından anahtar kelimeler, google ya da yandex gibi çeşitli arama motorlarında karşılaşılan anahtar kelimelerden biraz daha değişiktir.

İlk etapta anahtar kelime fikirlerinin bir listesinin oluşturulması daha fazla fayda sağlayacaktır. Favori stratejilerinden biri olan youtube platformunun arama önerisi özelliğini kullanmak tek yapılması gereken youtube anahtar kelime çalışmaları açısından belki de geçerli sayılacaktır.

Daha sonrasında ise listede en iyi anahtar kelimenin çekip çıkarılması gerekir. Artık bir anahtar kelime listesi meydana getirdiğine göre, listeden en iyisinin seçiminin zamanı geldi demektir. Kanalda çok fazla abone mevcut değilse eğer düşük ve rekabetçi olmayan anahtar kelimeleri hedeflemeyi ki çok daha isabetli olacaktır.

Kaliteli Videolar Oluşturulmalı

Gerçekten de youtube izlenme süresi başta olmak üzere youtube seo çalışmaları açısından başarıya ulaşmak amacıyla kaliteli videolar oluşturulmalı. İzleyiciler ya da okuyucular, iyisi değil en iyisini bulup izleme ya da okuma gayreti içerisinde oldukları için kaliteli videolar oluşturulmalı ve böylelikle youtube kanalında paylaşılan bütün içeriklerin bütün izledik kitlelerine hitap edebilecek özelliklere sahip olması gerekir.

Video Başlığı Optimize Edilmeli

Youtube kanalında paylaşılacak herhangi bir videonun başlığının en az 5 kelime uzunluğunda olması gerekir. Bir blog gönderisi de olduğu gibi yine aynı şekilde başlıkların başını anahtar kelimenin konulması suretiyle uzun kuyruklu bir video başla yazılmasında da fayda olacaktır.

Video Açıklaması Optimize Edilmeli

İnsanlar, youtube kanalından herhangi bir Videoyu izlerken, diğer taraftan 6 alt bölümde yazılı olan videonun açıklamasına da bakarlar. Video açıklaması ne kadar özenli ve düzenli bir şekilde kaleme alınmış ise, kişilerin youtube kanalındaki videoyu izleme süreleri de daha da artacaktır. Bu durum, trafik çekme başta olmak üzere izlenme süresi gibi pek çok faydayı sağlayacaktır.

Etiketler Optimize Edilmeli

Etiketleme, genel itibariyle youtube platformunun sağlamış olduğu seo özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkar. Etiketleme oldukça önemli değildir fakat videoların daha fazla görüntülenmesini aracılık edecek çeşitli alakalı anahtarı kelimeler girilmesine olanak tanıyacaktır. Yalnızca konu ile ilgili etiketler kullanılmalı ve aynı şekilde youtube ile google gibi arama motorlarının, videoların ne ile ilgili olduğunu öğrenmesine aracılık edecek etiketlerin seçilmesi gerekir.

Çarpıcı Küçük Resim Yapılmalı

Küçük video resimleri, youtube platformunun doğrudan kullanmış olduğu bir sıralama faktörü değildir fakat yine de seo üzerinde oldukça etkisi vardır ve iyi bir küçük resim daha fazla tıklama anlamına gelecektir ki bu da daha iyi youtube kanal optimizasyonu anlamına gelecektir. Küçük resimlerin ön plana çıktığı andan ve görüntüleyenlerin de aynı şekilde videonun ne ile ilgili olduğunu açıkladığında nemin olmasında fayda olacaktır.

Editör: TE Bilişim