YouTube Gelirlerini Arttırmanın Yolları

Uzun yıllardır en popüler video paylaşım platformları listelerinin zirvesinde yer alan YouTube gelirlerini arttırmanın yolları ile kazancınızı en iyi seviyeye çıkarabilirsiniz. Üstelik kazançları arttırmaya yönelik uygulayabileceğiniz birçok yöntem maliyetsiz olduğu kadar, kolay uygulanabilir özellikler taşımaktadır.

YouTube Gelirlerini Arttırmanın Yolları Nelerdir?

Kazancınızı arttırmanız için, öncelikte abone ve izlenme süresinin artmasına odaklanmanız gerekir. Bunun için de kullanılabilecek yöntemler basit ve farklıdır. İşte YouTube kazancını arttırmak için altın öneriler...

Video Açıklama Kısmını Boş Bırakmayın

Video açıklama kısmında video içeriği ile alakalı yeteri kadar bilgi olması, videonuzun Google sonuçlarında ilk sıralarda yer almasını sağlayacaktır. Çünkü YouTube kanalı sahibi insanların büyük bir kısmı, açıklama kısmına önem vermemektedir.

Google yapay zekâsı video ve resimlerde ancak başlık ve açıklamaları okuyabilecek kapasiteye sahiptir. Yani video içeriğinin ne olduğuna dair yapay zekanın bir tahmin yapması söz konusu değildir.

Burada devreye sizin açıklama kısmında yer verdiğiniz metin bilgileri girecektir. İnsanların arayabileceği kelimeleri açıklama kısmına homojen bir şekilde dağıtarak hazırlayacağınız içerikler, uzun vadede videolarınızın daha çok izlenmelerini sağlayacaktır.

Video açıklama kısmında videonuzun içeriği ile alakalı 300 kelime ve üzerinde bilgilere yer vermeniz, Google gibi YouTube üzerinden yapılacak aramalarda da sizi zirveye taşıyacaktır. Dolayısıyla tüm bunlar videolarınızın izlenmesine ve kazancınızı arttırmanıza yarayacaktır.

Çarpıcı Başlıklar Kullanın

YouTube'da insanların dikkatini çekmek için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biri de başlık düzenine dikkat etmek olmalıdır. Video içeriğiniz ne kadar ilgi çekici olursa olsun, bunu insanlara aktarmanın başlangıçta en iyi yolu başlıklardır.

Çünkü insanlar dikkatlerini çekmeyen hiçbir videonun açıklama kısmını okumazlar. Ancak başlığın dikkat çekmesi halinde videonuzu izleme ve açıklamayı okuma eğiliminde olacaklardır.

Tıpkı video açıklamasında olduğu gibi, başlık kısmında da kesinlikle doğru ancak ilgi çekici bir yaklaşım içerisine girmeniz gerekir. İnsanların dikkatini çekmek için yanlış bilgilere yer vermeniz, onların videolarınıza sadece 1 defa açıklamasına neden olur. Daha sonraki süreçte videolarınızı görseler bile aynı şeyle karşılaşacaklarını tahmin ettikleri için, videoyu açmaktan uzak duracaklardır.

Reklamınızı İyi Şekilde Yapmanız Gerekir

YouTube kanalı abone sayısı, artık elinizde tuttuğunuz bir kitledir. Yani her video paylaştığınızda videonuzun abonelerinizin önemli bir kısmına ulaşma ihtimali vardır.

Bu yüzden yeni aboneleri kazanmak için, kanalın reklamının iyi bir şekilde yapılması gerekir. Buna abone sayınızı arttırabilecek ücretli ve ücretsiz tüm reklamlar dahildir. Bunun bir sonucu olarak abone sayınızı arttırabilir ve dolayısıyla izlenmenin yanı sıra bunu kazançlarınıza yansıtabilirsiniz.

Özgün İçeriklerle Ziyaretçi Çekin

Web sitelerinde olduğu gibi YouTube üzerinde de özgün içerik girişi önemlidir. Her ne kadar bu önem Google için olmasa da kullanıcı kazanımı ve doğal referans reklamları bakımından ciddi önem taşıyor. İnsanlar beğenecekleri videoları farklı ortamlarda paylaşacakları için, daha fazla ziyaretçi almanız mümkün olacaktır.

Sık Güncellik Yaparak Daha Fazla İzlenme Alın

Kaliteyi hiçbir şekilde bozmayarak kanalınızı sıklıkla güncellemeniz, haliyle Google ve YouTube arama sonuçlarında daha görünür olmanızı sağlayacaktır. 5 video bulunan kanal ile 50 video bulunan kanalın görünürlüğü bir olmayacağı için, mutlaka sıklıkla güncel videolar paylaşın. YouTube’dan para kazanmak için önemli olan video izlenme süresi olduğundan, bu sayede izlenme sürenizi daha çok video ile daha fazla arttırabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim