VPN Ne Demek? VPN Ne İşe Yarar?

İnternet kullanımı ile pek çok konuda olduğu gibi VPN ne demek, VPN ne işe yarar soruları çok fazla cevap aranan soruların başında gelmektedir.

VPN ne demek, VPN ne işe yarar sorularına aradığınız cevaplar için genel olarak çok fazla araştırmalar yapılmaktadır. Günlük yaşamda çok büyük ihtiyaçlar arasına giren internet kullanımı çok fazla kolaylık sağlamasının yanı sıra dünyayı ayağınıza kadar getirmektedir. İnternet ile ilgili olan VPN pek çok kişi tarafından çok fazla merak edilmektedir. Bundan dolayı her geçen gün daha fazla araştırılan konuların başında gelmektedir.

VPN Nedir?                             

VPN ağı açılımı ile Vitrual Private Network olarak bilinmekte olup bu ağ en temel anlamıyla internet başka bir IP adresinden bağlanmaya yardımcı olan bir hizmet olmaktadır. Bu ağı dünya genelinde çok daha yaygın bir biçimde hizmet veren bir ağ sistemi olması kimilerine göre yasaklı olan sitelere girmenin bir yolu olarak bilinmektedir. Ancak bu alanda hizmet verilmesi için tasarlanmamıştır. VPN Türkçe de Sanal Özsel Ağ olarak isimlendirilmekte ve bu ağın amacı VPN kullanıcısı olan kişinin bulunmadığı bir noktada yer alan ağa erişebilme ile veri aktarımında bulunabilme özelliği bulunmaktadır.

VPN Nasıl Çalışır?

VPN ağı hakkında en fazla merak edilen konu nasıl çalıştığı olmaktadır. Bu ağı çalışma mantığı çok daha basit olmaktadır. İlk olarak masaüstü y ada mobil cihaza bir VPN programı kurulması halinde cihazın sanal bir ağ bağdaştırıcısı meydana getirildiği anlamına gelmektedir. Özel ağ bağdaştırıcı kişiye özel bir IP adresi tanımlamaya yardımcı olmaktadır. İnternetinize VPN üzerinden girdiğiniz zaman IP adresiniz size VPN servisi tarafından tanımlanan Ip adresi olarak görülmektedir.

VPN Ağı Nasıl Kurulur?

Dünya genelinde çok daha popüler bir ağ olan VPN kurulumu için Android de VPN bağlantısı kurmak adına öncelikle “ayarlar- diğer wifi ve ağ ayarları- VPN ayarları” işlemlerini sırası ile takip etmelisiniz. Daha sonra VPN Ağı ekle yani yeni VPN oluştur kısmına tıklayın. Daha sonra firmadan öğrenmiş olunan sunucu adını ekranda açılan sayfaya girmeniz yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilişim