Son zamanlarda ciddi şekilde popülerlik kazanan TikTok yeni aldığı kararlar ile birlikte daha uzun videolar yüklenebilmesine olanak sağlayacak. Normal şartlarda 1 dakika uzunluğuna kadar destek sunan Tiktok’a 3 dk uzunluğunda video yükleme özelliği geliyor.

TikTok başlarda Vine sistemine benzer bir şekilde ilerleme sağlıyordu. İlerleyen zamanlarda kullanıcı sayısının artması ve içeriklerin daha detaylı hale gelmesi ile birlikte 15sn’den 60sn ye bir güncelleme de bulundu. 1 Dakikalık güncelleme bile ilk zamanlarda kullanıcılara fazla gelirken içeriklerin partlar halinde paylaşılması hem içerik üreticilerini hem de kullanıcıları bir hayli yormuş durumdaydı.

Alınan güncelleme kararı tam olarak bu nedenle alındı. Tiktok 3 dakikalık videolar ile daha uzun videolar yayınlamasına izin veriyor. Söz konusu özellik şuan için belirli kullanıcılarda test ediliyor.

TikTok Video Uzunlukları 10 Dakika Olabilir

TikTok yetkilileri söz konusu uygulama içerisindeki hype’ın ne derece olduğunu en iyi şekilde biliyor. Alınan stratejik kararların gidişine ve geliştiricilerin açıklamalarına göre TikTok videoları 10 dakika uzunluklara çıkabilecek gibi.

Söz konusu 10 dakikalık videoların da 3 dakikalık videolarda olduğu gibi başlarda birkaç kere kullanıma izin verilebileceği düşünülenler arasında. 3 dakikalık videolar özelliği kendini geliştiremeye başladıkça standart kullanım oranları ile eş değer olacaktır.

TikTok’da Videoları İlerletme Dönemi

TikTok’a videoları ilerletme özelliği sonunda geldi. Söz konusu özellik uzunca bir süredir kullanıcılar tarafından isteniyordu. Henüz Instagram’a gelmemiş olan ilerletme özelliği TikTok sonrasında bir rekabet ortamı yaratabilir. Söz konusu özelliği ilerleyen zamanlarda Instagram uygulamasında görmemiz de mümkün gibi gözüküyor.

TikTok videoları ilerletme özelliği her ne kadar gelmiş olsa da şuan için her videoda kullanılabilir durumda değil, özellik henüz test aşamasında. Özellikle 3 dakikalık videolardan sonra gelen özellik ilerleyen zamanlarda gelmesi muhtemel olan 10 dakikalık video yükleme özelliği ile rahatlıkla kullanılabilir olacaktır.

Video ilerletme özelliği normal kullanımın yanı sıra vereceği bilgileri veya göstereceği şeyi videonun sonuna saklayanların da oyununu bozmakta. Kullanıcılar artık videoları rahatlıkla ileri alabiliyor ve zaman kaybetmeden bilgiye erişebiliyor.

Editör: TE Bilişim