Telif içermeyen resim siteleri en çok fotoğrafçılığa ilgisi olan kişileri ilgilendiren bir konudur. Ürettiği içerikleri ücretsiz sitelerde yayınlayan ve fotoğraf ile ilgilenmeyi seven kişiler telif olmayan resim sitelerini ücretsiz bir şekilde kullanabilir. İnternette veya yazılı basın sektöründe içerik üretme işi ile uğraşan blog yazarı veya editörler telif içermeyen resim sitelerini rahatlıkla kullanabilir. İçerikler ile beraber kullanılan görseller oldukça etkileyici oluyor ve daha çok kişinin dikkatini çekiyor. Bu makalemizde sizlere telif içermeyen 5 resim sitesinden bahsedeceğiz. Binlerce görsele ücretsiz bir şekilde kolayca erişebilirsiniz.

İnternette içerik üreten pek çok kurum bulunuyor. Bu kişiler içerikleri ile beraber görsel ekleyebilir. Bunun için telif hakkı olmayan resim siteleri tercih edilmesi oldukça önemlidir. Eğer bir içerik üreticisi ya da bir blogersanız belirttiğimiz 5 telif hakkı olmayan resim sitesini kullanabilirsiniz.

1. Unsplash: Bu resim sitesini 200.000 binden fazla kişi kullanıyor. Fotoğraf aratma kısmı oldukça gelişmiştir. Bu site sayesinde aradığınız görsele ulaşabilirsiniz. İnsan portreleri, manzaralar, hayvanlar ve daha pek çok görsele bu siteden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

2. Kabom Pics: Bu resim sitesinde son derece kaliteli fotoğraflar yer alıyor. Ancak bu sitede bulunan fotoğraflar tek renk olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğraf aratma çubuğunda istediğiniz bir rengi yazmalısınız. Örneğin; arama çubuğuna kırmızı yazdığınızda karşınıza kırmızı renkte görseller çıkıyor. Bu diğer fotoğraflar sitelerine göre biraz daha farklıdır.

3. Morguefile: 350.000'den fazla kullanıcısı vardır. Ancak bazen görsele ulaşmanız için sizden ücret talep edebiliyor. Bu site içerisinde fotoğrafları kullanmak ve paylaşmak serbesttir. Ancak pazarlamak veya satışı yasaktır.

4. Pixabay: İOS ve Android de bulunan bir uygulamadır. Arama motoru oldukça güçlüdür. Bu sitede bulunan tüm fotoğraflar CCO lisansa sahiptir. Bu site içerisinde bulunan görsellerin pazarlanması yasaktır. Ancak görselleri izinsiz bir şekilde kullanabilir veya paylaşabilirsiniz.

5. Stocksnap: Bu siteye her hafta yüzlerce görsel ekleniyor. Kullanıcılara çeşitli fotoğraflar sunuyor. Fotoğrafçılar bu siteye tek seferde 5 fotoğraf yükleyebilir. Burada seçkin ve kaliteli fotoğraflar yer alıyor.

Editör: TE Bilişim