Eğer İnstagram'dan organik olarak takipçi artırırsanız, sayfanız düzenli olarak büyüme eğilimi gösterir. Satışını yaptığınız ürünlerin daha çok kişiye ulaşmasını sağlar. Ürün satışı yapmıyorsanız, sadece kendi çapınızda paylaşımlar yapıyorsanız da yine aynı şekilde size daha çok ulaşılıp, paylaşımlarınızın görülmesini, yani etkileşiminizi artırır.

Ama takipçi satın alarak sayfanızı geliştirmeyi düşünüyorsanız eğer, fark edilebileceğini unutmayın. Fark edildiğinde de insanların size güveni sarsılabilir ve sizi takipten çıkabilirler. Sayfa evet kabarık takipçili bir sayfa görünür ama yine de gerçek takipçisi olan sayfa gibi olmaz.

Peki, Ya Nasıl Artıracağım?

Gerçek takipçi artırmak zaman alabilir. O yüzden biraz sabırlı olmakta fayda vardır. Ama umudunuzu kesmeyip bu yola baş koyarsanız neden olmasın? Siz hedefinize doğru yavaş yavaş ilerleyin.

Fotoğraflarınızı kaliteli bir cep telefonuyla çekmenizi tavsiye ederim. Çekim kalitesi çok önemlidir. Ayrıca postlarınızı güneş ışığını güzel alan bir yerde çekmenizde fayda var. Akşam vakti çekilen bir fotoğraf ile gün ışığında çekilen fotoğraf çok fark ediyor.

Güzel bir şekilde profil hazırlayın. Gerçek bilgileriniz olsun. Profilinizi eksiksiz olarak hazırlamaya çalışın. Sayfanıza girildiğinde de genellikle ilk bakılan yerin hakkınızdaki bilgiler olduğunu unutmayın. Yani profil deyip geçmeyin.

Düzenli paylaşım yapmak da takipçilerinizi artırmak için bir diğer yöntemdir. Bir kere post atıp, daha bir ay boyunca post atmadığınızda insanlar sizi unutabilir. Düzenli paylaşımlarınızla kendinizi hatırlatın.

Bir diğer husus da, İnstagram'da paylaşımlarınızın içeriğini iyi seçmenizdir. İlgi çekici bir içerik, daha çok tıklanmanıza ve takipçi sayınızın da artmasına sebep olur. Hedef kitlenizi de iyi seçmeniz önemlidir.

Organik olarak takipçi artırmanın bir diğer yöntemi de, postlarınızda bir bütünlük söz konusu olmalı. Fotoğraf çekiminde konsepte uygun mekanlar veya tasarımlar oluşturabilirsiniz. Yani biraz çaba gerekiyor.

Takipçilerinizle iletişim halinde olmanız da yine takipçi artırma yöntemlerinden birisidir. Mesela takipçinizin size yaptığı bir yorumu güzel bir dille cevaplamak, ilgili, sıcak ve samimi bir hesap olduğunuzu gösterebilir.

Bir diğer yöntem ise Hashtag kullanımıdır. Hashtag kullanımını doğru, güzel ve etkili bir şekilde yapın. Bu hatta sizin keşfete düşmenize de yardımcı bir şey olacaktır. Biliyorsunuz ki keşfete düşen hesaplar daha çok kitlelere ulaşıyor. Sizin de her postta hedefiniz keşfete düşmek olsun. Bunun için de tam olarak bilgi sahibi değilseniz, bu konuda da detaylı bir araştırma yapıp keşfete düşme imkanı yakalayabilirsiniz.

Postlarınıza konum ekleyebilirsiniz. Böylece sizi konum tıklamalarından da bulabilirler.

Ayrıca farklı yerlerde İnstagram hesabınızı paylaşmanız da yine size takipçi artırımı sağlayabilir.

Sayfa tanıtımı yapan kişiler olabiliyor. Fazla takipçisi olan ve sayfa tanıtımı yapan kişilere belirli bir ücret karşılığında sayfanızın tanıtımını yaptırmayı da düşünebilirsiniz. Bu şekilde çok çok fazla takipçi gelmez belki ama ne gelse kâr mantığında iseniz neden olmasın? Diyelim ki, ürün satışı yaptığınız bir sayfanız var. Bazı tanıtım yapan sayfalar sizden ürün karşılığı veya ürün artı ücret karşılığı da sayfanızın tanıtımını yapabilir. Tanıtımınızı yapacak kişi ile şartını konuşun. Gerekirse ürününüzü gönderirsiniz. O da hikayesinde veya sayfasında paylaşır. Sizi de etiketler. Böylece takipçi artırma şansınız olur.

Ayrıca arkadaşlarınız, akrabalarınız veya yakın çevreniz de sayfalarında sizi etiketleyip etkileşiminizi artırabilir.

Hesabınızla ilgili paylaşımları beğenmeniz de size takipçi kazandırabilir. Yine yaptığınız yorumlar da size takipçi olarak dönebilir.

Zamanlamaya da özen gösterin. İnsanların en çok etkileşim içinde bulabileceği vakitlerde post paylaşabilirsiniz.

Ayrıca yapacağınız paylaşımlara sorular ekleyebilirsiniz. Siz soru sordukça ve insanlar da cevapladıkça yorum sayınız artmış olacak ve etkileşiminiz arttığı için sayfanızı geliştirmekte size fayda sağlayacaktır.

Ya Başaramazsam?

Siz kararlı olun ve İnstagram'da organik olarak takipçi artırmaya odaklanın. Sayfanızın gerçekçiliğinin, ilgi çekiciliğinin, samimiyetinin ve muhabbetinin kokusunu alan hesabınızı takibe alacaktır zaten. Siz hedefleriniz doğrultusunda umudunuzu kesmeden yürümeye devam edin. Hesabını büyüten sayfaları düşünün. Onlar nasıl büyüttüler? Acaba sahte takipçi mi, gerçek takipçi mi? O kısmı da düşünmek lazım. Belki de parayla takipçi satın aldılar. Bazı sayfalara dikkat edin bayağı bir takipçisi olmasına rağmen 15-20 beğeni alabiliyorlar. Böyle bir sayfanız olsun ister misiniz? Tercih sizin..

Editör: TE Bilişim