Instagram’da Gizli Hesabın İçerisini Görmek / Açmak Mümkün mü?

Popüler bir uygulama olmasının yanı sıra Instagram, kullanıcılarının kişisel güvenliklerine de büyük bir önem vermektedir. Kullanıcı kendi inisiyatifine bağlı olarak profilini ister gizli ister açık olarak kullanabilir. Profili gizli olan Instagram kullanıcılarının resim ve video paylaşımlarını takipçileri dışında diğer Instagram kullanıcılarının görmesi mümkün değildir. Peki, Instagram'da gizli hesabın içerisini görme mümkün müdür? Bu yazımızda Instagram kullanıcıları için Instagram gizli hesap görme ile ilgili tüm merak edilenleri ayrıntılı bir şekilde sizlere derledik.

Instagram Gizli Hesap Nedir?

Gizlilik ilkesi çerçevesinde Instagram, takipçilerini korumak amacıyla gizli hesap özelliğini oluşturmuştur. Instagram kullanıcıları, ayarlar kısmından kendi hesaplarını gizleme hakkına sahiptir. Instagram gizli hesap özelliği ile sizi takip etmeyen kişiler, yaptığınız paylaşımlarınızı göremezler. Yaptığınız paylaşım ve hikayelerinizi yalnızca takipçileriniz görebilir.

Diğer sosyal medya uygulamalarında da olduğu gibi sosyal medya hesapları için Instagram, güvenlik önlemini alarak, tercihi Instagram kullanıcısına bırakmaktadır. Instagram'da tüm hesabı ayarlar kısmından gizli hesap yaparak güvenli hale getirebilirsiniz. Bu sayede takipçiniz olmayan kişiler yaptığınız paylaşımları ve hikayelerinizi göremez. Hesabı açık kullanıcıların paylaşımları herkes tarafından görüntülenebilmektedir. Dolayısıyla Instagram kullanıcılarının genel olarak merak ettiği konuların başında Instagram’da gizli/kapalı hesabın içerisini görmek ve açmanın mümkün olup olmadığıdır.

Bu konuya değinmeden önce gelin hep birlikte gizli hesabın, sosyal medya kullanıcıları için avantajlarını inceleyelim. Çünkü merak duyduğumuz ne kadar baskın olursa olsun Instagram uygulamasının gizlilik ilkesi kapsamında hareket etmesi günümüzde kullanıcı sayısının bu kadar fazla olmasını açıklayan başlıca unsurlar arasındadır.

Instagram Gizli Hesabın Kullanıcılar İçin Avantajları

  • Takip isteğini kabul etmediğiniz kişiler, paylaşımlarınızda ve bilgilerinize ulaşım sağlayamaz.
  • Gizli profil sahiplerinin adına sahte hesap açmak oldukça zordur.
  • Paylaşımlarınıza erişimi olan kişileri sınırlandırdığınız için sosyal medya üzerinden fotoğraflarınızın alınıp kullanılmasını engellemiş olursunuz.
  • Takip isteği gönderen kişiler, istek kabul edilene kadar profilin içini göremez.
  • Paylaşımlarınızı görmesini istemediğiniz kişiler, profilinizin içini görüntüleyemez.

Instagram Gizli/Kapalı Profiller Neden Merak Ediliyor?

Instagram gizli hesabın içerisini görmek özellikle son dönemde Instagram kullanıcılarının merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu merak daha ziyade eski sevgililerinin paylaşımlarını, onları takip etmeden görmek isteyen kişilerde artmaktadır. Birçok kişi yeni bitirdiği ilişkisinde eski sevgilisinin paylaşımlarını görmek ama bunu, o kişiyi takip etmeden gerçekleştirmeyi istemektedir. Bunun dışında birçok Instagram kullanıcısı farklı sebeplerde ötürü gizli hesabın içinin görülüp, görülemeyeceğini merak etmektedir. Peki, Instagram’da gizli hesabın içerisi görülebilir mi?

Instagram’da Gizli /Kapalı Hesabın Paylaşımlarını Görmek Mümkün Mü?

Instagram, gizlilik ilkesine önem veren ve altyapısı oldukça kapsamlı bir sosyal medya uygulamasıdır. Dolayısıyla Instagram'da gizli hesaptaki içerikleri görmek kolay değildir. Instagram, ilk açıldığı dönemlerde çeşitli yollarla, gizli hesapların paylaşımlarını görmek mümkündü. İlk olarak Instagram hesabına masa üstünden giriş yapılarak, sonrasında profilini merak ettiğiniz kişinin adıyla hesap aratılırdı. Bu şekilde kişinin hesabına giriş yapılabilir ve profiline geldikten sonra, profilin altında bulunan daha fazla göster seçeneği yoluyla kişinin hesabı gizli olsa bile tüm paylaşımlarını görmek mümkündü. Ancak Instagram, bu güvenlik açığının farkına vardığında, uygulamanın gizlilik ayarlamalarını güçlendirdi. Yani, gizli hesapların içeriğini görmek için artık bu yöntem kullanılmamaktadır. Instagram bu güvenlik açığının önüne geçtiğinde çeşitli gizli hesap gösterme uygulamaları ortaya çıkmıştır. Peki, bu uygulamalar gerçekten de gizli hesapları gösteriyor mu?

Instagram Gizli Hesap Görme-Açma Uygulamaları Güvenilir Mi?

Instagram'da gizli hesabın içerisini görme ile ilgili merakları olan kişilerin mutlaka gizli hesap gösterme uygulamaları hakkında bir fikri vardır. Pek çok kişinin merak ettiği nokta bu uygulamaların gerçekten gizli hesapları gösterip,  göstermediğidir. Uygulamaları kullanan ve telefonuna indiren kişilerin amacı, genel olarak bizde profile sahip kişilerin paylaşımlarını görmektir. Gizli hesap gösterme uygulamalarının çoğu ücretlidir ve tam olarak beklentinizi karşılamazlar. Çünkü Instagram'ın sağlam alt yapıya sahip bir güvenlik sistemi vardır. Yani satın aldığınız bu uygulamalar, size hiçbir fayda sağlamaz. Uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde işlem yapabilmek için sizden ücret talep eder. Ancak sonuç olarak elde ettiğiniz koca bir hiçtir.

Bunun dışında ücretsiz olan uygulamalarda ise karşınıza virüs çıkma olasılığı çok yüksektir. Kullanıcıların göz önünde bulundurmaları gereken nokta Instagram'ın oldukça kapsamlı ve güvenilir bir uygulama olmasıdır. İnstagram'ın izin vermediği bir bilgiye ulaşmak için herhangi bir uygulama bulunmamaktadır. Bu çerçevede gizli hesap gösterme uygulamalarına itibar etmemeniz paranızın boşa gitmemesi ve telefonunuza virüs bulaşmaması açısından faydalı olacaktır. Instagram gizli hesap gösterme uygulamaları dışında kullanıcılar tarafından Instagram gizli hesapları görmek için alternatif yöntemler kullanılmaktadır.

Eğer gizli hesap görme uygulamalarını kullanacaksanız kişisel bilgilerinizi korumak adına dikkatli olmalısınız. Bu tarz uygulamaları kullanmak için web sürümü tavsiye edilmektedir. Bu şekilde telefonunuza uygulamayı indirmeyerek, virüs tehdidini engellemiş olursunuz. İşleminiz bittiğinde Instagram bilgilerinizi korumak için hızlı bir şekilde çıkış yaparak, şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Instagram’da Gizli Hesaba Bakma Yolu Var Mı?

Dropshipping Nedir, Nasıl Para Kazanılır? Dropshipping Nedir, Nasıl Para Kazanılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Instagram’ın erişimine izin vermediği bir bilgiye herhangi bir uygulama aracılığıyla erişmeniz mümkün değildir. Ancak bu tam anlamıyla gizli hesapları göremeyeceğiniz anlamını da gelmez. Instagram’da gizli hesaba bakma yolu var mı? derseniz, bunun için kullanıcılar tarafından uygulanan birkaç yöntem bulunmaktadır. Gelin bu yöntemleri birlikte inceleyelim.

Fake (Sahte) Instagram Hesabı Açmak:

Gizli bir hesabın paylaşımlarını incelemek için kullanılan yöntemlerin başında fake Instagram hesabı açmak gelmektedir. Eğer kendi kişisel hesabınızdan bu kişiyi takip etmek istemiyorsanız, sahte bir hesap açarak, bahsi geçen profili inceleyebilirsiniz. Eğer sahte (fake) hesabınızın takip isteği kabul edilsin istiyorsanız, oluşturduğunuz sahte hesabı olabildiğince gerçek bir hesap izlenimi verecek şekilde açmalısınız. Takipçi sayısını arttırmak isteyen kişiler tarafından fake hesaplara çok fazla dikkat edilmese de Instagram’da birçok kişi, fake hesapların takip isteklerini geri çevirmektedir.

Takip isteğinizin kabul edilmesini istiyorsanız uygulayabileceğiniz yöntem; oluşturduğunuz sahte hesabı takip etmek istediğiniz kişinin ilgi alanlarına göre açarsanız amacınıza daha kolay ulaşırsınız. Eğer takip etmek istediğiniz kişiyi tanıyorsanız, onun ilgi alanlarına göre farklı bir sahte hesap oluşturabilirsiniz. Hesabınızın gerçekçi görünmesi için profil fotoğrafı ve fotoğraf ya da video paylaşımı yapmanız da yarar olacaktır. Eğer hesabınızın fake olduğunun anlaşılmasını istemiyorsanız, sizler için oluşturduğumuz ‘Instagram fake hesap bulma’ yazımızdan yararlanabilirsiniz.

-Mesaj Göndermek:

İlk olarak fake hesap açıp takip isteğinizin kabul edilmesini yoluna başvurdunuz ama isteğiniz geri çevrildi ise mesaj gönderme yolunu deneyebilirsiniz. İsterseniz gerçekçi bir fake hesap açıp kendinizi belli etmeden o kişinin hesabına mesaj gönderebilirsiniz. Kendinizi ifşa etmeden gizli hesabın içerisini görmenin yolları arasında mesaj gönderme yöntemi oldukça etkilidir.

Bu yazımızda sizler için Instagram’da gizli hesabın içerisini görme – açma mümkün mü? sorunlarınızı ayrıntılı bir şekilde cevaplandırdık. Olumlu bir sonuç almak için bu yöntemlere başvurabilirsiniz.