2012 yılında Android işlemciye sahip cihazlar için de kullanıma sunulmuş bir video ve fotoğraf paylaşımı uygulamasıdır. 2010 yılından itibaren popülerliği gitgide artan bir uygulama olarak İnstagram, hızla büyümeye devam etmektedir. O günden bugüne milyonlarca insana ulaşmış olan İnstagram uygulaması, her akıllı telefonunun vazgeçilmezi olarak günümüzde oldukça popüler bir uygulama haline gelmiştir.

İnstagram Ne İşe Yarar?

 İnstagram sayesinde kullanıcılar, hesaplarına çeşitli efektler ile birlikte fotoğraf, bir dakikalık video ve 15 saniyelik story atma imkanına sahip olmaktadır. Paylaşılan storyde, fotoğrafta ya da videoda isteğe bağlı olarak kişiler, konum da belirtebilmektedir. Yine isteğe bağlı olarak paylaşımlarına hashtag (etiket) ekleyen kişiler, aynı hashtag altında birleşen pek çok gönderiye ulaşabilir, kendi paylaşımını onlara dahil edebilir. “Keşfet” sekmesinde ise birbirinden farklı kişilere ait hesaplar, videolar, hikayeler bulmak mümkün olup hoş bir gezinti gibi vakit geçirme imkanı bulunmaktadır. İnstagram uygulamasında bulunan Direct Message (DM) sayesinde diğer kullanıcılar ile iletişim kurulması mümkün olup, fotoğraf gönderimi ve görüntülü görüşme imkanı da bulunmaktadır. Story / Hikaye alandan ise 24 saat boyunca görüntülenme imkanı olan 15 saniyelik fotoğraf ya da video paylaşılabilmektedir. İnstagram uygulamasında yapılabilecek bir diğer faaliyet canlı yayındır. İnstagram’ın, kullanımına Türkiye’yi de dahil ettiği canlı yayın sayesinde kişisel anlık ve canlı olarak yayın yapma imkanı elde etmekte ve canlı yayınlarına başka arkadaşlarını da dahil edebilmektedir.

İnstagram’da Takipçi Arttırmak İçin Neler Yapılmalıdır?

 İnstagram’da takipçi sayısını arttırmak için yapılması gereken ilk ve en kolay yol; paylaşılan gönderilerde hashtag (etiket) kullanımıdır. İnstagram uygulaması, her paylaşım için en fazla 30 hashtag kullanma hakkı vermektedir. Söz konusu hashtaglerin uygun yerde ve doğru kullanılması halinde takipçi sayısında kalıcı bir artış sağlanmış olacaktır. Örnek vermek gerekirse; doğa ile ilgili bir paylaşım yapıldığında, doğaya ilişkin kullanılan popüler hashtaglere de paylaşımınızda yer vermeniz halinde, başkalarının paylaşımınızı ve hesabınızı görme ihtimali artmış olacaktır.

 Takipçi sayısında artış sağlayan bir diğer yol paylaşımların düzenli yapılmasıdır. Hiçbir paylaşım yapmayan bir kullanıcının takip edilmesi düşünülemez. Dolayısıyla düzenli paylaşımlar yaparak hesabın güncel tutulması, takipçi sayısının artmasında olumlu etki bırakacaktır.

 İnstagram uygulamasında takipçi sayısının artmasını sağlayacak bir diğer yol dikkat çekici paylaşımlar yapmaktır. Paylaşımların dikkat çekici olması, takipçi sayısının artmasını olumlu yönde etkileyecektir. Paylaşım yaparken farklı programlardan yararlanılarak çeşitli efektler ile görselin dikkat çekici hale getirilmesi mümkün olmaktadır.

İnstagram’a Yeni Güncelleme!

 İnstagram, uygulama içerisindeki erişimin artması ve kullanıcıların daha rahat kullanımı için yeni bir güncelleme çıkartmıştır. Bu güncelleme, İnstagram uygulaması içinde özel mesajlar alanına girildiğinde, takip edilen kişilerden hangilerinin anlık olarak aktif olduğunu hangilerinin ise pasif olduğunun görülmesini sağlamaktadır. Faceebok ve Messenger gibi uygulamalar ile benzerlikler içeren söz konusu güncelleme, İnstagram kullanıcılarının anlık olarak çevrimiçi olup olmadığının görülmesini sağlamaktadır. İnstagram’da anlık olarak aktif olan kişilerin yanında yeşil bir nokta yer almaktadır. Ancak güncellemeyi kullanmak istemeyen kişilerin, yani çevrimiçi ya da çevrimdışı olduğunun görülmesini istemeyen kişilerin, söz konusu yeşil noktayı istedikleri zaman kaldırabilmeleri mümkündür. İnstagram’da anlık olarak aktif ya da pasif olduğunuzun görülmesini istemediğiniz taktirde, ayarlar kısmına giderek bu durumu düzeltmeniz mümkündür.

Editör: TE Bilişim