Şayet Facebook'ta yüksek takipçiliği popüler bir sayfanız varsa, bunu rahatlıkla kazanca dönüştürmemiz mümkün olacaktır.

Her ne kadar eski gücünü kaybetmiş olsa da Facebook halen, dünyanın en büyük sosyal medya siteleri arasında yer alıyor.

Facebook Sayfasından Para Kazanma Yolları

Farklı birçok yöntem Facebook sayfanızdan para kazanmanızı sağlayabilir. Önemli olan sayfanızın yüksek bir takipçi sayısına sahip olması ve paylaşımların yüksek erişim almasıdır. Bunların sorunsuz olduğunu kabul ederek devam edecek olursak, sayfanızdan şu yollarla para kazanabileceğinizi söyleyebiliriz;

Web Sitelerine Ziyaretçi Gönderme

Web sitesi sahipleri sosyal medyadan hit almak için, büyük sayfa sahipleri ile anlaşarak içeriklerini sayfada paylaşırlar. Sayfayı takip eden kişiler ise ilgi çekici buldukları linklere tıklayarak siteyi ziyaret etmeleri suretiyle, ziyaretçi gönderimi gerçekleşmiş olur.

Bu yöntemle ne kadar ziyaretçinin gideceği başlangıçta belli olmasa da kaba bir anlaşma yapılarak, Facebook sayfasından para kazanabilirsiniz. Çok büyük takipçisi olan Facebook sayfalarının, bu yöntemle bir ya da birkaç paylaşım için aynı müşteriden 150 TL’ye kadar ücret kazandığı bilinmektedir. Bu şekilde birçok kişi ile anlaşarak kazançlarınızı maksimuma çıkarabilirsiniz.

Diğer Sayfaların Reklamlarını Yapabilirsiniz

Sayfasını büyütmek için farklı sayfalarda reklam vermek isteyen kişilerle anlaşmanız, Facebook sayfasından para kazanma yöntemleri arasında yine tercih edilen bir yöntemidir.

Bu yöntem ile reklamını yapacağınız sayfayı kendi sayfanızda paylaşıp, insanların takip etmelerini tavsiye edebilirsiniz. Göreceli bir anlaşma olacağı için anlaşmanızın detaylarına göre fiyat belirleyebilirsiniz.

Ürün ve Hizmet Satışı Yapabilirsiniz

Kendinize ait olan ürün veya hizmetleri sayfanızda satabileceğiniz gibi, satış ortaklığı yöntemini kullanarak başkalarının ürün veya hizmetlerini de satabilirsiniz. Nihayetinde elinizde büyük bir kitlenin olması, farklı satış seçeneklerini rahatlıkla uygulamanıza imkân vermektedir.

Diğer yandan bulunduğunuz şehirde anlaşacağız tedarikçiler ile stoksuz satış yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir ayakkabı mağazası ile anlaşarak, en şık ayakkabıların görsellerini sayfanızda paylaşıp satışını yapabilirsiniz. Satış yaptığınızda ise tedarikçinizi arayıp müşteri adresini vererek, ürünün gönderilmesini sağlayarak zahmetsiz bir kazanç elde edilebilir.

Ayrıca arkadaşlık sitelerinin linklerini paylaşıp sizin paylaştığınız linkler üzerinden üye olmalarını sağlayabilirsiniz. Böylece gold üyelik satın alan her bir kişi için, komisyon alabilirsiniz. Buna benzer birçok satış yöntemini sayfanızdan rahatlıkla yapabilirsiniz.

Marka Reklamı Yaparak Para Kazanın

Facebook sayfasından para kazanma yolları arasında, marka reklamları da iyi bir getiriye sahiptir. Özellikle şehirlerin yerel bazda ki sayfaları, marka reklamlarının yanı sıra işletme reklamları ile de para kazandırmaktadır.

Bunu yaparken herhangi bir ziyaretçi gönderme veya ürün satışı olmayacağı için, sadece marka veya işletmenin reklamını sayfanızda paylaşmanız yeterli olacaktır. Şehir ve hemşeri sayfalarında şehirde bulunan restoranlar, sigorta şirketleri veya kafeler gibi farklı işletmelerin reklamları daha yoğun olarak yapılmaktadır.

Çok büyük bir kitleyi elinizde tutuyorsanız, paylaşacağınız her reklam için anlaşmanıza bağlı olarak 100 ile 200 TL arası ücret alabilirsiniz. Bu yöntemlere benzer bir şekilde uygulama indirilmesini sağlamak veya farklı birçok reklam modeli ile Facebook sayfanızdan kazanç elde edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim