AnyDesk, bilgisayarın yanında bulunmadığı anlarda mevcut işlemin bilgisayar üzerinden yapılmasına kolaylık sağlayan bir uzak masa üstü programıdır. Oldukça güvenli bir şekilde bilgisayarınıza uzaktan erişim gerçekleştirerek işlem kolaylılığı sağlayan programın detaylı özellikleri sizlerle.

Uzakta olan aileniz ya da arkadaşlarınızdan herhangi birisinin bilgisayarında yaşanan problem için yardımcı olmak istediğiniz vakit telefon ile görüşmek yerine, AnyDesk kullanarak güvenli ve rahat bir şekilde bilgisayara bağlanarak istemiş olduğunuz her işlemi yapabilmektesiniz. Uzak masa üstü erişim yapılması adına piyasa içerisinde kullanan programların hepsinin güven verdiği söylenemez. Çünkü bilgisayarınızdaki kontrolü tamamı ile karşıdakine vermiş oluyorsunuz. Bu konuda AnyDesk tamamen gerekli güvenliği kullanıcıya sağlamaktadır. Burada yapılacak işlemlerde erişim faaliyetini istediğiniz şekilde kısıtlama yapabiliyorsunuz. İnternete bağlı olan bilgisayara uzaktan erişim kolaylığı sunan AnyDesk nasıl kullanılır?

  • Uzak Masaüstü Erişimi Sunan AnyDesk Nedir?

AnyDesk, sizlerden ne kadar uzaklıkta olursa olsun bir bilgisayara rahat şekilde erişim sağlanmasını kolaylaştıran bir program olarak tanımlanmaktadır. Hem erişim sağlanan hem de erişilecek olan bilgisayarda programın kurulumunun yapılması gerekmektedir. AnyDesk bilgisayarda sadece 3MB gibi oldukça küçük bir yer kaplamaktadır. Böylelikle bütün cihazlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

AnyDesk programını kullanarak Windows, Android, MacOS, FreeBS, İOS, Linux, Chrome OS ve Raspberry Pi gibi cihazların tamamına erişim sağlayabilirsiniz. Hem sizin hem de erişim sağlanacak olan bilgisayarın aynı zamanda internete de bağlı olması gerekmektedir. Karşı taraftan size verilecek olan erişim numarası ile birlikte bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tabi ki burada yapılacak olan erişime karşı bilgisayardan onay verilmesi gerekmektedir.

  • AnyDesk Nasıl Kullanılır?

İlk olarak AnyDesk programını bilgisayarınıza indirerek kurulumunu gerçekleştirin. Aynı şekilde erişim sağlanacak olan bilgisayara da kurulumun tamamen yerine getirildiğinden emin olmalısınız. Erişim sağlanacak olan bilgisayarın numarası girilmesinden sonra talebi iletin. Erişim sağlanacak bilgisayar sahibi tarafından bu talebe karşı onay vermesini bekleyin. Onay verilmesinin ardından hemen bağlantı gerçekleşecektir. İşlemlerinizi tamamladıktan sonra bağlantının tekrar kesilmesi için ise bağlantıyı kes butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

AnyDesk kurulumu yapılmış ve internete bağlı olan bir bilgisayara uzaktan erişim sağlanması işte bu kadar rahat şekilde yapılmaktadır. Burada bağlantının sağlıklı şekilde yerine getirilebilmesi için ise AnyDesk numarasını kesinlikle bilmeniz gerekiyor. Eğer karşı taraftan sizlere erişim numarası verilmedi ise hiçbir şekilde bağlantıyı sağlayabilmeniz mümkün değildir. Bağlantı yapılması sonrasında gerekli kısıtlamaları ise karşı bilgisayardaki kullanıcı rahatlıkla yapabilmektedir. Tüm kontrol böylelikle bağlantıyı gerçekleştiren bilgisayarda bulunmasının da önüne geçilmiş olur.

  • AnyDesk ile Sahip Olunacak Özellikler

AnyDesk kurulumu yapılan bilgisayarda ağın görüntülenmesi ve düzenlenmesi sağlanabilir. En fazla erişim sağlanan cihazlara rahat şekilde ulaşım gerçekleştirilebilir. Son dönemlerde erişim sağladığınız cihazların görüntülenmesini yapabilirsiniz. Erişim sağlanacak bilgisayardaki kullanıcı ile AnyDesk penceresi sayesinde iletişim rahatlıkla kurulabilir. Beyaz ekran tahtasında çizim yapabilirsiniz. Kontrollerdeki değişimleri yerine getirebilirsiniz. Kullanıcıların engellenmesine yönelik hamle yapabilirsiniz.

AnyDesk ücretsiz şekilde çalışan bir programdır. Bilgisayara bağlantı kurulmak istendiği vakit tüm temel özelliklerini de beraberinde kullanabilmektesiniz. Erişim sağlanan bilgisayarın sahibine göre son derece güvenlidir.

Editör: TE Bilişim