Zaman zaman kişilerce karşılaşılmakta olan bazı sorunlar tam olarak Instagram’dan kaynaklı ya da kişilerin hesabını ne şekilde kullandığı ile ilgili olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle insanların hikaye paylaşımında bulunması ve hikayeleri etkili şekilde kullanması da hesabın niteliğine bağlıdır.

Paylaşımlar yapılması, gündelik hayatta sıklıkla burada vakit geçirilmesi ve son derece aktif olunan bir sosyal medya olmasından kaynaklı kullanımlara bağlı olarak bazı sorunların ortaya çıkması söz konusudur. Hikaye paylaşımında bulunulmamasının temel nedeni olarak internet bağlantısının kesintiye uğraması ve interneti olmaması gerekçe gösterilebilir.

Kameranın genellikle siyah ekran olması ile kendini göstermekte olan bu durum kişilerin Instagram’da hikaye paylaşmasını da engeller. Kişiler bu gibi sorunlarla karşılaştıkları zaman ilk olarak internetini kontrol etmelidir. Instagram hikaye paylaşamama sorunu olduğundan kişiler internet ya da siyah kamera gibi nedenlerden kaynaklı bu durumu yaşadıklarını bilmelidir.

1.     İnternet Sorunu

Instagram kullanıcıları tarafından en aktif şekilde kullanılmakta olan hikaye bölümünün en sorunsuz ve de olması gerektiği şekilde kullanılmasını sağlamak adına internetin kontrol edilmesinde fayda vardır. Bu nedenle kişilerin bir türlü hikaye paylaşamaması durumunda internetin kesik olup olmadığına bakması gerekir.

İnternet bağlantısı varda ve hala hikaye paylaşımı yapılmamaktaysa da bu kez sorun internet bağlantısı ile alakalı olmayabilir. Bu kez sorunun uygulama sürümü ile alakalı olduğunu düşünmekte fayda vardır. İnternet bağlantısına bakılması ve aktif olduğundan emin olunması son derece gereklidir.

2.     Tarih ve Saat Ayarları

Sorunun çözülmesi adına kişilerin telefonun tarih ve ayarlarına da bakması ve doğru olduğundan emin olunması gerekir. Hikayelerin paylaşılmasından önce kişilerin tarih ve saat ayarlarına en iyi şekilde dikkat etmesinde fayda vardır. Eğer ki tarih ve saat uyuşmazlığı varsa cihazların tarih ve ayarlarının değiştirilmesi ve düzeltilmesi önem arz eder.

Instagram hikaye neden paylaşılmaz? Tarih ve saat ayarları bu konuda son derece etkili olmakla beraber kişilerin kesinlikle dikkat etmesi ve değiştirmesi gerekli olan ayarlardandır. Hikaye paylaşma sorununun önüne geçmek için kişiler saat ve tarih ayarlarının uyuştuğundan emin olmalıdır. 

3.     Güncelleme Yapmamak

İnsanların en iyi şekilde Instagram uygulamasını kullanması ve hikaye paylaşımlarını da aksaklık olmadan yapabilmesi adına uygulamanın son sürümünün yüklenmesi gerekir. Yani güncelleme zamanı gelmekte olan bu uygulamanın kişiler tarafından güncellenmesinde gayda vardır.

Eski sürümün kullanılması kişilerin uygulamayı kullanırken sorun yaşanmasına neden olur. Güncelleme yapıldığı zaman da kişilerin uygulamayı baştan en kaliteli şekilde ve sorunsuz olarak kullanmaları sağlanmış olur.

PayPal ve Apple Pay Geri Dönebilir mi? E-Ticaret ve Dijital Ekonomiye Büyük Etki Bekleniyor! PayPal ve Apple Pay Geri Dönebilir mi? E-Ticaret ve Dijital Ekonomiye Büyük Etki Bekleniyor!

Her zaman yeniliklerden haberdar olmak ve kişilerin güncellemeleri yaparak en ufak şekilde sorun yaşamamasına yardımcı olunur. Instagram hikaye neden yüklenmiyor? Kişiler belirtilmekte olan bu unsurlar ile çözüm bulmuş olur.

Editör: Yaşar Atilla