Kdz Ereğli çok değişecek! Kdz Ereğli çok değişecek!
AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer,  proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Büyük Anadolu Ereğli Hotel’de düzenlenen toplantıya protokol ve binlerce partili katıldı.
 
BU ŞEHİRDE ALT YAPI SORUNU VAR
Proje tanıtım toplantısı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. İlk konuşmayı AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Muhammet Mücahit Andiç yaptı. İsim vermeden mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ‘tam fırtına’ üzerinden eleştiren Andiç, “Ereğli için değişim vakti diyoruz. Bu sefer İbrahim Sezer diyoruz. Ereğli maalesef 5 yıl boyunca hiçbir hizmet alamadı. Ereğli her geçen gün daha da kötüye gitti. Bu şehirde problemler olduğunu yaklaşık 3 ay önce yaşanan sel ve fırtına felaketinde gördük. Bu şehirde alt yapı sorunu var. İmar sorunu var” dedi.
BOZKURT, " BİZİM ‘CEK’ ‘CAKLA’ İŞİMİZ YOK"
Milletvekili Saffet Bozkurt da, kürsüde, “bizim ‘cek’ ‘cakla’ işimiz yok. Bizim işimiz hizmet. Göreve geldiğimiz günden bugüne birçok hizmeti kazandırmak noktasında hızla çalışmaya devam ediyoruz. Hiç bir şey üretmeyenlerin, 25 yılda Ereğli’ye hiç bir şey veremeyenlerin bu saatten sonra Ereğli’ye verecek hiçbir şeyi de yoktu” ifadelerini kullandı.
“Burada 9 ayda yaptıklarımızı çok kısa ifade etmek istiyorum” diyerek kendi döneminde yapılan AK Parti hizmetlerini anlatan Bozkurt, seçime ilişkin sözlerine devam ettiği konuşmasında hem CHP’nin adayı Halil Posbıyık hem de İYİ Parti’nin adayı Murat Sesli’yi eleştirdi. Halil Posbıyık’ın seçim kitapçığını da göstererek Posbıyık’ın yaşlı olduğunu dile getiren Bozkurt şöyle devam etti:
“2019 seçimlerinde Sayın Halil Posbıyık’ın ‘nerede kalmıştık’ dediği kitapçığı, orada kaldı. Bu kitapçıktaki projelerin bir tanesi gerçekleşmemiştir. Yaldızlı-yıldızlı sadece bunlarla uğraşıyor. O günden bugüne; ortaya koyduğu bil tane proje yok. Yaptığı bir tek festivaldir. İyi bir festival organizatörlüğü yapıyor. Başka yaptığı bir şey yok ama bizim bundan çok daha iyisini İbrahim Sezer ortaya koyacak. Sayın başkan 5 yıldan beri ama esasen 25 yıldan beri hep demagoji siyaseti yapıyor. Bizim yaptıklarımızı sahipleniyor. 16 tane köye, Çayırlı’da gurup suyu verdik. Bunları tutmuş kendi projesi diye ortaya koyuyor. Sen bunun neresinde varsın? 5 kuruş para mı kattın bu projeye sen? Bundan önceki kaymakamımız döneminde bisiklet yolu yaptık, projesinde bisiklet yolu! Sen neresinde varsın?
Yakın zamanda sel felaketi yaşadık. Bu sel felaketinde liman zarar gördü. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dedik Ereğli için başımızı, canımıza taşın altına koyarız diye. Parti ayırımı yapmaksızın Ereğli Limanı için iktidarın tüm kaynaklarını bunaya ön gördük. Afet bölgesi ilan ettirdik. Bugün Kaletepe’yi insanlar geziyor. Gerçekten Kaletepe’yi Ereğli’ye kazandırmaktan son derece mutluyuz. Fakat bu bizim eserimizdir. Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın, Kültür Bakanı’mızın, İller Bank Genel Müdürü’müzün olurları ile Ereğli’ye kazandırdığımız projedir. Sen bu projenin hiç birisinde yoksun sayın başkan. Sen, 1994 seçimlerinde 66 yaşındaydın. Rahmetli Ruhi Cöbekoğlu’na ‘sen bu siyaseti bırakmalısın’ dedin. Bugün 80 yaşındasın hala ‘siyaset yapacağım’ diyorsun. Lütfen git torunlarını sev. Bunun dışında artık sayın başkanın Ereğli’ye verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz. 31 Mart akşamında İbrahim Sezer ile gerçek belediyecilik Ereğli’de şahlanacaktır.”
KOLTUĞA OTURACAK OLAN KİM?
“İki tane adayları var. Biri daha önceki belediye başkanı Murat Sesli, aday değil. Seçim Kurumu’nda ismi yok. Diğeri kuzeni Murat Sesli. Türkiye’de örneği olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Böle bir durumda siz kuzen Murat Sesli’yi tanıyor musunuz? (hayır sesi yükseliyor). Bu arkadaşımızın konuşmasına, proje tanıtımına şahit oldunuz mu? (hayır) Belediyeyi aldıklarını kabul edelim, koltuğa oturacak olan kim? Kuzen Murat Sesli. Böyle bir arkadaşın belediyeyi yönetmesi söz konusu olabilir mi? 31 Mart’ta gerçek aday, gerçek İbrahim Sezer’e oyunuzu verecek misiniz?

Editör: Bekir Ekici