Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk yıkım kararı verilen Fevkani Köprüsü’nde boşaltılan dükkanların içinden fotoğraf paylaşarak açıklama ve eleştirilerde bulundu.

Öztürk tarafından sosyal medya hesabından paylaşılan açıklama şu şekilde;

Sökülen yerlerin hiçbirinde en küçük korozyon olmadığı gibi mikroskobik düzeyde bile oksitlenme görünmediğini belirten Öztürk, “Bir anıt yapıyı yıkan cahil yöneticileri de adına gazete denen müsvedde parçalarında yalan yanlış yazılarla algı operasyonu yürüten muharrir parçalarını da, sessiz kalan sözde muhalefeti de mutlaka bir kenara not ediyor” ifadelerini kullandı!

Uyarılar peş peşe geldi! Geceye hazır ol Zonguldak! Uyarılar peş peşe geldi! Geceye hazır ol Zonguldak!

“Adına gazete denen müsvedde parçaları”
Fevkani Köprüsü ile ilgili paylaşımda bulunan Öztürk; “Dükkanlar sökülünce Fevkani Köprüsü’nün çelik karkası da açığa çıkıyor. Sökülen yerlerin hiçbirinde en küçük korozyon olmadığı gibi mikroskobik düzeyde bile oksitlenme görünmüyor. Irmak yatağı olmasına karşın zeminle ilgili hiçbir sorunu olmayan köprünün perçin bağlantıları da sanki dün yapılmış gibi tertemiz duruyor. Göz göre bir tarih kadar yüzlerce yıl daha kente hizmet edebilecek sapasağlam bir eser akıl almaz bir kamu zararına yol açılarak yıkılıyor. Haramiler toplam uzunluğu bin metreye yaklaşan köprüde birkaç noktada oluşan korozyonu bahane ederek algı operasyonu yapıyor. Bugün gücümüz yetmiyor belki. Ama tarih toplumdaki yılgınlıktan istifade edip bir anıt yapıyı yıkan cahil yöneticileri de adına gazete denen müsvedde parçalarında yalan yanlış yazılarla algı operasyonu yürüten muharrir parçalarını da, sessiz kalan sözde muhalefeti de mutlaka bir kenara not ediyor. Zonguldak yüzümüze bakıyor. Bizse büyük yüzsüzlükle yıkımı seyrediyoruz. Her iki cihanda da hesap veremeyeceğiz hepimiz”

Editör: Bekir Ekici