Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, dün yaptığı açıklamada İl Müftüsü Aşır Durgun’a ziyarette bulunacağını ve Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Voleybol Milli takımında bulunan kadın voleybolcuların kıyafetini eleştiren Vaiz Ali Koblay hakkında sorular yöneltileceği duyurmuştu. Zaimoğlu sabah saatlerinde Zonguldak İl Müftülüğü tarafından aranarak bugün gerçekleştirilecek ziyaretin, müftü Durgun’un Vali Osman Hacıbektaşoğlu olan randevusu nedeniyle iptal edildiği bilgisinin verildiğini söyledi.

CHP'liler müftüye gidiyor! CHP'liler müftüye gidiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak İl Müftülüğü'nden bugün aldığımız saat ondaki randevu dokuz buçukta müftülük telefonundan aranarak Vali Bey ile programı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Bugün de gün içerisinde müsait olmadıklarını bildirdiler. Ben de kendilerine yarın akşama kadar bir randevu talebimizin olduğunu aksi takdirde söyleyeceklerimizi basın huzurunda dile getirmek mecburiyetinde kalacağımızı ifade ettim. Altını çizdiğim bir nokta var. Bizim ziyaretimiz nezaket ziyareti değil. Protokol ziyareti değil. Cumhuriyetin ve kazanımlarıyla ilgili sıkıntılarımız ve eleştirilerimiz var. Bunları diyanete iletilmesi üzerinde görev alan il müftüsüne iletmek üzere biz bir randevulu aldık.  Şimdi bunu gazeteci arkadaşlar alıyorlar. Başka türlü çeviriyorlar. Önceki Ziyaretin yok müftülükmüş vesaireymiş gibi böyle bir şey söz konusu değil. Bizim protokol ziyaretimiz Vali Bey'den başlayacak. Evet. Bu hafta içerisinde geçmiş olan olumsuz ve kabul edilebilir olmayan bir durum nedeniyle spontane olan bir görüşmeydi.”dedi

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in uygulamaları Zonguldak CHP’de gündemde! Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in uygulamaları Zonguldak CHP’de gündemde!

Şampiyon voleybolcuları hedef gösteren Zonguldaklı vaize tepkiler artıyor! Şampiyon voleybolcuları hedef gösteren Zonguldaklı vaize tepkiler artıyor!

NE OLMUŞTU?

Zonguldak İl Vaizi Ali Koblay, merkez Ulu Camii’de kılınan öğle namazı öncesinde cemaate vaz verirken Avrupa Şampiyonluğunu kazanan Voleybol Milli takımında bulunan kadın voleybolcuların kıyafetini eleştirdi.

Edinilen bilgiye göre bugün Zonguldak Ulu Cami’de öğle namazı öncesinde vaaz veren İl Vaizi Ali Koblay, iddiaya göre Avrupa Şampiyonu olan kadın voleybol milli takımımı ilgili eleştirilerde bulundu. Kadın voleybolcuların kıyafetlerini eleştiren vaiz Ali Koblay bunun dinen sakıncalı olduğunu söyleyince cemaat içerisinden bir kişinin tepkisiyle karşılaştı. Vaiz Ali Koblay’a sert çıkan vatandaş, “Siz Kur’an kurslarında erkek çocuklara tecavüz edilirken burada konuştunuz mu da Voleybol Milli Takımı hakkında konuşuyorsunuz” deyince cemaatten başka bir vatandaş da destek vererek vaizi sözlerinden dolayı eleştirdi.

Editör: Kağan İslamoğlu