İçişleri Bakanlığı'nca Zonguldak Valiliği’ne gönderilen genelgeyle, internet kafeler ve elektronik oyun salonları temizlik, maske, sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla 1 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. 
17 Mart tarihinden itibaren faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen internet kafeler ile elektronik oyun yerlerinin kontrollü sosyal hayat döneminde hizmete başlamak için gerekli koşulları Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilerek İçişleri Bakanlığı'na bildirildi.
Yiyecek-içecek servisinin işletme personeli tarafından mesafe kuralına uygun olarak yapılacağı, kişilerin yiyecek ve içeceklerini kendilerinin almasına müsaade edilmeyeceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Çay-kahve ve diğer içeceklerin servisinde tek kullanımlık malzemeler kullanılacak. Personelin giriş/çıkışlarında vücut ısısı ölçümleri termal sensörlerle ya da temassız ateş ölçerlerle yapılacak ve bu veriler günlük olarak kayıt altına alınacak ve asgari 14 gün süreyle saklanacak. Personel, kendisinde veya birlikte yaşadığı kişilerde Covid-19 semptomlarını görmesi halinde bu durumu vakit kaybetmeksizin işletme yöneticisine bildirecek. Personelin tümü kuralına uygun maske takacak. Personelin iş kıyafetleri günlük olarak değiştirilecek. Bu iş yerlerindeki personelden temizlik yapan ve bulaşık yıkayan haricindeki çalışanlar eldiven kullanmayacak. 
Dinlenme alanlarında da personel arasında en az 1 metrelik mesafe korunacak ve maske takılacak. İçeriye girmeden görünür bir yere asılmış olan içeride uyulması beklenen kuralları açıklayan bilgilendirme okunacak ve belirtilen kurallara uyulacak. Müşterilerin girişlerde mutlaka ateş ölçümleri yapılacak, vücut ısısı 38 dereceden yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak. Ateş ölçen personel/sorumlu tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacaktır. Müşterilerin diğer müşteriler ve çalışanlar ile aralarındaki en az 1 metre mesafeyi korumaları hususunda uyarılması sağlanacak."

Editör: TE Bilişim