Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Hotels Esenboğa Thermal’de gerçekleştirilen kurultaya sendika üyesi yaklaşık 1000 kadın işçi katıldı.
Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bligin’in de katıldığı kurultayda yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, şunları kaydetti:
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bu kürsüye ne zaman çıksam, karşımda, muazzam bir güç görüyorum. Çalışan, üreten, yeri geldiğinde direnen, evde, işyerinde, eylem alanında, direniş çadırında, her yerde ama her yerde ön saflarda yer alan, büyük bir güç görüyorum. Ve ben, o büyük gücün, dünyada neleri değiştirebileceğini,  hayatı yeniden nasıl şekillendireceğini, çok iyi biliyorum. Çünkü siz gözünüzü budaktan sakınmayıp haklarınız, özgürlükleriniz için mücadele ederken, bize, uğrunda savaşacağımız yeni değerler verirken, demiri büküp, çeliği oya gibi işlerken, ben oradaydım. Sizi gördüm, sizlerle birlikte mücadele edip, sizden güç aldım ve hedeflerime hep sizden aldığım güçle yürüdüm. İşte bu yüzden, hiçbir şey için umudumu yitirmedim. Kendimi hiç çaresiz hissetmedim. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki böyle bir yüreğe, iyi ki böyle bir bileğe sahipsiniz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Sizleri şahsım ve Türk Metal topluluğu adına sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Yuvanıza, evinize, kalenize hoş geldiniz, şeref verdiniz.”
Türk Metal Şube Başkanı Yakup yılmaz, eşi Nurşen Yılmaz ve bir grup kadın üye, Kurultay arasında Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Halil Faki Erdal ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Editör: TE Bilişim