Deva Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, Filyos’ta istihdam oranı yüksek ve teknoloji yatırımlarının yapılacağı yönünde yapılan açıklamalara karşın bu açıklamaları doğrulamayan girişimler olduğunu belirterek endişelerini dile getirdi.
Yazılı açıklamasına 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Keleş; “Öncelikle baskı, sansür ve tehditlere rağmen yoğun bir mesai ve fedakârlıkla mesleğini en iyi şekilde yerine getiren; başta Zonguldak basınımız olmak üzere ülkemizdeki tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Filyos’un kalkınma merkezinden öte şov merkezine döndüğünü belirten Keleş; “Maalesef üzülerek takip ettiğimiz Zonguldak’ımızı ilgilendiren ve kalkınması içinde değerli bir adım olarak gördüğümüz Filyos Liman Projesi ve Filyos Vadi Projesi kalkınmadan ziyade bir şov merkezine dönmüş vaziyettedir” dedi.

Keleş, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli projelerin hayata geçmesi gerekirken verilen sözlerin zamanın geridinde kaldığını söyledi. Keleş açıklamasına şu şekilde devam etti; “Birkaç yıl evvel dönemin Başbakanı ilimize gelmiş ve limanı 15 Temmuz 2019’da açacağız demişti. Filyos Vadi Projesi’nin bir bölümü karma endüstri bölgesi bir kısmını da serbest bölge olarak nitelendirmiş ve liman entegresiyle birlikte Filyos’un, Zonguldak’ın önemli bir çekim merkezi olmasından söz etmişti.
Tarihler verildi, zaman akıp geçiyor. Verilen sözler zamanın gerisinde kalıyor.
Filyos Vadi Projesi kapsamında planlanan tesisler; tersane, termik santral, çimento ve toprak sanayi, demir çelik tesisi, serbest bölge, endüstri bölgesi, organize sanayi bölgesi, LPG depolama tesisleri, petrokimya tesisi, petrol ve petrol ürünleri depolama tesisi, ağaç ve orman ürünleri, refrakter tuğla sanayi, kömür-cevher stok alanı ve depolama tesisleri, kül atım sahası ve triyaj hattı gibi tesisler planlanmıştı”

FİLYOS’TA ŞU AN NELER OLUYOR
Beklentilerin aksine  bölgede Zonguldak’ın söz sahibi olmaktan uzaklaştırıldığını belirten Keleş; “Bölge insanının Sultan Abdülhamit’ten bu yana beklediği ve "Bölgenin Çılgın Projesi’’ olarak tanımlanan, 20-30 bin kişinin istihdamının gerçekleşeceği söylenen, Zonguldak’ta işsiz kalmayacak dışarıdan işçi alacağız denilen bu proje ne durumdadır. Hamaseti bir kenara bırakmalı, Filyos’da olanları konuşmalıyız” dedi.

FİLYOS PROJESİ GİTTİ TOSYALI PROJESİ GELDİ?
Bölgenin yönetiminin Tosyalı Holding’e verilmesini de eleştiren Keleş açıklamasını; “Zonguldak’ın gördüğü şey çok açık ve nettir. TSO bir lojistik üssü olmasını isterken bu durum kabul görmemiştir.
Bu projenin akıbeti de sonu da bellidir.
Filyos Projesi, TOSYALI PROJESİNE dönüşmüştür.
Bölgesel kalkınmanın göz ardı edildiği, bir kalkındırma projesine evirilmiştir.
Bu şehrin amirleri, memurları, atanmışları, seçilmişleri şehrin sahiplerine hesap vermeli, halkımız aydınlatılmalıdır…” sözleriyle tamamladı.

,

Editör: TE Bilişim