Dün akşam saatlerinde Amasra ilçesine bağlı Yukarısal köyünde meydana gelen yangın sonrasında evin tuvaletinde mahsur kalarak, 2 torunu ile birlikte hayatını kaybeden babaanne Fatma Erkan (63), torunları Berat Ali Erkan (3) ve Ali Asaf Erkan (1,5) köyde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öğle saatlerinde Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinde yapılanan otopsinin ardından cenaze aracı ile köye getirilen Babaanne Fatma Erkan, torunları Berat Ali ve Ali Asaf, yangın olan evlerinin önüne getirildi. Burada kur’an-ı kerim okunmasının ardından dualar edildi. Anne Birgül Erkan ve Baba Ali Erkan ve büyük oğlu Yiğit Erkan (13) güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının evinin önünde alınması sırasında anne Birgül Erkan, “Bana çocuklarımı getirin, onlar orada yapamaz. Asaf orada duramaz. Çocuklarım bana gelin”diyerek feryat etti.

Yanan evin önünde kılınan cenaze namazına Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Bartın Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz ve vatandaşlar katıldı.

Evin önünde kılınan namazın ardından babaanne ve 2 torunu köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim