Zonguldak’ın Çaycuma adına yerel haberler yayımlayan ve Çaycuma’nın sorunlarını kaleme alan Raci Zoroğlu bu kez de Çaycuma OSB’de yatırımların engellenmesinin ardından yeni yazısını kaleme aldı.

Zoroğlu, OSB’ye yatırımların gelmesinin ardından olacakları teker teker anlatarak şu ifadeleri kullandı.

“Organize sanayi bölgeleri tekelleşmeden kurtulmalıdır. Çaycuma OSB’ye yatırım yapmak isteyen bir firma 3 ay önce girişimlerine başladı.

Çaycuma ilçesi 5 belde ve 83 köyden oluşmaktadır. Bu firmanın 300 kişilik bir istihdam sağlayacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bu sayı çekirdek aileye oranlandığında 1200 bireyin bu firmanın sağlayacağı ekonomik değerden istifade edeceği anlamı ortaya çıkıyor.

Bu ve bunun gibi yatırımların Çaycuma’da hayat bulması, iş için ekmek için gurbete gitme düşüncesinde olan insanımızı memleketinde tutacak; gurbete göç etmiş insanımızın da geri dönüşlerine vesile olacaktır.

Böylelikle köy ve belediye nüfuslarında da artışlar olacaktır. Belediyelerin nüfus artışından kaynaklı ödenekleri de yükselerek gelirlerinde de artışlar olacaktır. Böylelikle Zonguldak nüfusunda ortaya çıkan artış milletvekili sayısının artmasına, belki de o milletvekillerinden bakanlar çıkmasına vesile olacaktır. Bu durum Zonguldak’ın eskiden olduğu gibi üretimin gücünün yüksek, ekonomisinin güçlü olduğu günlerine dönüşüne imkan sağlayacaktır. Bu yazının kaleme alınmasına vesile olan firmadan bahis Zonguldaklı iş adamı Necdet Tısoğlu’nun Çaycuma OSB’ye kurmayı planladığı firmadır.

Burada vurgulamak istediğimiz kişiler değil, bölgemize yapılacak yatırımlar vasıtasıyla insanımızın iş bulabileceği, geçimini güvence altına alabileceği istihdam ortamlarının sağlanmasıdır.

Bu anlamda öncelikle yerel yönetimlerin ve merkezi yönetimin üzerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bölgemize yatırım yapacak firmalara işletme kuracakları yer anlamında, ekonomik teşvikler anlamında avantajlar sağlanması bölgemizi cazip hale getirecektir. Ülkemizin genel sorunu olan işsizlik, bölgemizde iş sahalarının artışıyla problem olmaktan çıkacak ve ekonomik anlamda bölgemiz için bir ferahlama olacaktır. İnsanımıza çalışma ortamı yaratmak, sorunları biran önce çözmek, yetkililerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri dileklerimle kalın sağlıcakla. Bu yazıyı paylaştıkça sesimiz yükselecektir”

Editör: TE Bilişim