Zonguldak’ın turizme kazandırılması ve tanıtılması yoluna çalışmalar devam ediyor. Zonguldak Kömür Jeoparkının UNESCO listesine alınması süreci devam ederken   Emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi beraberinde emekli generaller, albaylar ve eşlerinden oluşan 70 kişilik heyet Zonguldak’ı gezdi.

Zonguldak’a gelen heyete tarihçi Ekrem Murat Zaman rehberlik ederken Zonguldak’ın kültürel hazineleri ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TFF'nin Kömürspor kararı ne olacak? TFF'nin Kömürspor kararı ne olacak?

“Emekli Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sn. Galip Mendi beraberinde kentimize turistik bir gezi düzenleyen emekli generaller, albaylar ve eşlerinden oluşan 70 kişilik heyete, İl jandarma Komutanlığı işbirliğiyle 2 gün boyunca rehberlik yaptık. Kentimizin hikayesini anlattığımız ve jeositlerimizi tanıttığımız gezi programı, misafirlerimizi oldukça etkiledi. Sayın komutan ve beraberindeki heyet Zonguldak’ı çok beğendiklerini ifade ettiler ve Ulusal Zonguldak Kömür Jeoparkı’na UNESCO yolunda başarı dilekleriyle, tekrar geleceklerini belirterek şehrimizden ayrıldılar.”

Editör: U. G.