Merkez müdürü Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi ve müdür yardımcısı Arş. Gör. Dr. H. Handan Öztemiz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından (BAKKA) Sürdürülebilir Kalkınma Birim Başkanı Ümran Öztürk Can ve Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır ile bir araya geldi. Bugün gerçekleşen görüşmede Filyos Vadisi Projesi odağında karşılıklı bilgi paylaşımı yapılırken, ayrıca bölgeye hizmet edebilecek potansiyel projelerle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede ortak çalışma alanları bulunan Merkez Müdürlüğü ve Ajansın sonraki dönemler için olası işbirlikleri de değerlendirildi.

Sağlanabilecek işbirlikleri sayesinde ZBEÜ’nün bölge kalkınmasına sağlayacağı hizmet kapasitesinin arttırılacağına dikkat çeken Şarkgüneşi, diğer yandan söz konusu ortak projeler ile Filyos Vadisi Projesi ve bölgedeki diğer faaliyetler ile ilgili akademik çalışmaların hızlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Faciaya ramak kala! TIR akaryakıt istasyonuna daldı! Faciaya ramak kala! TIR akaryakıt istasyonuna daldı!

Yapılacak çalışmaların bölgeye yönelebilecek yatırımları hızlandıracağını ve bu sayede de bölgesel gelir ve istihdama katkı sağlanacağını belirten Aykut Şarkgüneşi, bunun için de öncelikle bölgedeki potansiyelin ortaya çıkarılması ve uygun yatırım ortamının oluşabilmesi adına gerekli unsurların tespit edilmesi gerektiğini söyledi.   

Editör: U. G.