Filyos'ta işçi kıyımı! 10 güvenlik görevlisi işten atıldı! Filyos'ta işçi kıyımı! 10 güvenlik görevlisi işten atıldı!

Gemiciler Mahallesi Muhtarı Recep Kabuk 31 Mayıs 2023 tarihinde Çaycuma İlçe Kaymakamlığı'na mahallenin içinden geçen derelerin ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde ıslah ile kontrol altına alınabilmesi konusunda İlçe Kaymakamlığı'na dilekçeyle başvurdu.

Dilekçesini verdikten sonra Muhtar Recep Kabuk beklemeye başladı. Ancak hiçbir yetkili tarafından kendisine geri dönüş yapılmadı. İçinde bulunduğumuz 2023 yılının Haziran ve Temmuz aylarında yaşanan sel felaketi sonrasında Gemiciler Mahallesi felaketle karşı karşıya kaldı.

Çaycuma İlçe Kaymakamlığı aracılığıyla Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü'ne 31 Mayıs 2023 tarihinde başvuran Recep Kabuk'un dilekçesinde şu ifadeler yer aldı;

"Zonguldak İli Çaycuma ilçesi Gemiciler Mahallesi Kabuklar Caddesi hudutları içinden geçen Tabakhane deresi yağışlar nedeniyle dağlardan getirdiği toprak, diken ve yabani otların dere debisini düşürmüştür. 2021 tarihinde aynı sorunu müdürlüğünüze dilekçemi sunmuştum. Yapılan kontrollerde iş makinalarının uygun olduğunda temizleneceği bilgisi verilmiştir. Bu sorun 2 yılda bir tekrarlanmaktadır. 27.06.2022 tarihinde su taşkını meydana gelmiş olup mahallemin tarım arazileri, seralar, ahır, samanlıkları ve elektrikli aletleri zarar görmüştür.

Su sorunun önüne geçebilmek için derenin kanal içine alınması ve derenin üzerinde bulunan 2 adet köprünün yükseltilerek dere debisine uygun hale getirilmesi, aynı zamanda köprülerin 40 yıllık mazisi olması nedeni ile yenilenmesi can ve mal güvenliği için daha sağlıklı olacaktır. Bu köprülerden birinin 1978 yılında üzerinden araç geçerken çökmesi sonucunda 1 çocuk vefat etmiştir. Aynı olayların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınmasını arz ederim."

Editör: U. G.