Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan yerel ve ulusal basın ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Alan açıklamalarında Zonguldak’ta yaşanan fırtına sonrası Enerjisa’nın sınıfta kaldığının altını çizerek şunları söyledi;

ENERJİSA KAR YAPACAK DİYE ZONGULDAK HALKI SIKINTIYA SOKULAMAZ!

Geçtiğimiz dönemlerde de çeşitli köylerimizde elektrik alamadığımız köylerimiz oldu. Kar yağışında keyif alacağımız yere kahrını çekiyoruz. Elektrik kesintisi olduğu için su kesintisi de oldu. Su olmadan elektrik olmadan hayat olmuyor. Kombiler de yanmayınca ısınma sorunu ortaya çıktı.

Cihaza bağımlı hastalarımız var. Çocuklarımız var. O günlerde de tepki gösterdik. Bir sonuç alabildik mi? Bugünde çok ciddi uyarılarda bulunuyoruz.

Emre Demir ile Buse Özkul nişanlandı Emre Demir ile Buse Özkul nişanlandı

Zonguldak’taki arkadaşlarımızın direk tepelerinde tamirat yaptıklarını ve ağaç tepelerinde elektrik tellerini bağladıklarını çok iyi biliyoruz. Sorun üst yönetimdedir. Enerjisa kar yapacak diye 300 kişi ile çalışması gerekirken 100 kişi ile çalışması yanlıştır. Enerjisa’nın araç-gereç ve personel noksanlığından dolayı Zonguldak halkının zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Enerjisa’nın üst yönetimine bu sorunların özellikle iletilmesi adına da tüm belediyeler bir araya gelerek gerekli yazıyı da yazacağız.

Önümüzde kış var. Kar yağdığında yok belediye yolları açmadı gibi basit nedenlerle sorunların üstesinden gelmeye çalışmasınlar. Enerjisa konusunda çok sıkıntılıyız. Yazın yağmur yağıyor elektrik kesiliyor. Kışın kar yağıyor elektrik kesiliyor. Enerjisa’nın üst yönetimini çok ciddi şekilde uyarıyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

Editör: Bekir Ekici