Hafta sonu Zonguldak ve ilçelerinde gerçekleşen şiddetli fırtına sonrasında meydana gelen afet sonrasında canla başla mücadele ettiklerini ve muhalefetin fırtına üzerinden siyaset yaptığını da dile getiren Başkan Alan, “Doğal afetin siyaseti olmaz!..” dedi.

Fırtınanın ardından Zonguldak merkez, ilçeleri, beldeleri ve köylerinde meydana gelen elektrik kesintileri konusunda Enerjisa’nın sınıfta kaldığının altını çizen Başkan Ömer Selim Alan, bununla alakalı ciddi girişimlerinin olacağını belirtti. 

Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak? Kozlu maden kazasında 8 canın bedeli ne olacak?

Enerjisa kar edecek diye Zonguldak halkının asla sıkıntıya sokulamayacağını vurgulayan Başkan Dr. Ömer Selim Alan konuşmasında, “Hafta sonu Zonguldak olarak bir doğal afet yaşadık. Tam fırtına ve kuvvetli yağış olacağı şekilde uyarılmıştık. Tüm önlemleri de almıştık. Yaklaşık 36 saat süren kesintisiz bir tam fırtına sonrasında herkes nasibini aldı. Önlemimizi almış olmamıza rağmen çok ciddi sıkıntılar yaşandı. Sahildeki son durumu hep beraber görüyoruz. Ahşap yapılarda sıkıntılar yaşadık. Ereğli ve Alaplı’ya nazaran buna şükür diyoruz. Yaralarımızı sarmaya başladık. Yaraşlı köyümüzde bir vatandaşımız sele kapılarak hayatını kaybetti. Ereğli’de gemi battı ve can kayıpları oldu. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Zonguldak’ta da deremiz taşma noktasına geldi. 

Esnaf arkadaşlarımızla birlikte şehir merkezinde teyakkuzdaydık. Sayın Valimizle birlikte kriz masasındaydık. Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Zonguldak ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirdik. Doğal olarak olarak büyük bir afet yaşadık. İktidarda olan belediyelerde olunca yapıların TOKİ tarafından yapıldığı gibi muhalefet hortluyor. Fakat, CHP’li belediyelerde olunca afet diye nitelendiriliyor. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada afet sonrasında siyaset yapanların gözü çıksın diye bir ifade kullandı. Bu kelimeleri ben kullanmış olsaydım yerden yer vurulurdum. Zonguldak’ta derenin taşmasını dört gözle bekleyen bir kirli güruh olduğunu da gördük. Afet üzerinden siyaset yapılmaz. Afet geçti. Şimdi oturulup bakılır. Nerelere nasıl destek olunabilir. Şimdi, birlik ve beraberlik günüdür. 

Editör: Bekir Ekici