Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki kez ikramiye alan emeklilerin bu yıl bir ikramiye daha alacağı sosyal medyada konuşuluyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı nedeniyle milyonlarca emekliye müjdeli haber geldi. Devlet, bir kereye mahsus olmak üzere, emekli vatandaşlara ve hak sahiplerine ikramiye ödeyecek.  

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaş, "Emeklilere 29 Ekim ikramiyesi ne zaman verilecek, "Emekli ikramiyesi ne zaman ve ne kadar yatacak, kimlere verilecek? " gibi soruları araştırmaya başladı. 

Zonguldak'ın kuğu heykelleri şimdi nerede? Zonguldak'ın kuğu heykelleri şimdi nerede?

Bir seferliğine verilmesi planlanan emekli ikramiyesinin 5 Bin TL olduğuna yönelik iddialar  gündemde. Konuyla ilgili net açıklama yapıldığında haberimize ekleyeceğiz.
 

AK PARTİ'DEN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu.

Dağ, 29 Ekim’de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceğine yönelik soru üzerine, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Gül Pehlivan Al