Zonsiad Başkanı & Elcab Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, A Para ekranlarında yayınlanan 'Çarklar Dönüyor' programında Rıfat Fırat'ın konuğu oldu. Tıskaoğlu, Zonguldak ve Güney Afrika gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra, beyaz eşya ve kablo sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. 
A Para'da ilgiyle izlenen 'Çarklar dönüyor' ekonomi programına katılan Nejdet Tıskaoğlu, beyaz eşya ve kablo sektöründe ki yatırımlar, dünya pazarındaki yeri ve kendi projelerini anlatı. Beyaz eşya sektöründe Türkiye'nin dünya pazarında çok güçlü konumda olduğunu ifade eden Tıskaoğlu, Çin'e giden ilk ihracat treninde beyaz eşya ihracatı yapıldığına dikkat çekti. Tıskaoğlu, "Beyaz eşya sektöründe Türkiye çok güçlü. Hem ana sanayisinde hem de yardımcı sanayisinde güçlü. Türkiye'den Çin'e giden ilk trenlerde beyaz eşyalar vardı. Biz ilk beyaz eşya ihracatı yaptık. Beyaz eşyada ne kadar güçlü olduğumuz gösteren çok güçlü bir enstrümandır aslında." dedi.
KABLO SEKTÖRÜNDE DÜNYADA İLK 10'DAYIZ
Tıskaoğlu kablo sektöründe de Türkiye'nin dünyadaki ilk 10 ülkesi arasında olduğunu ifade etti. Kablo sanayisinde de söz sahibi olduklarını anlatan Tıskaoğlu, "Kablo kısmında dünya sıralamasında ilk iki diyemeyiz ama ilk 10'a girebiliriz. Türkiye'de gerçekten kendi kulvarında çok iyi kablocular var. Türkiye'de çok ciddi kablo üreticileri var. Dolayısıyla biz ilk 10 sıralamaya baktığımızı da Türk kablo sanayiyi dünyada ilk 10'da diyebiliriz. Türk kablo sanayisi dünya pazarında şu an için istediğini alabiliyor diyebiliriz." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim