Zonguldak'ta otobüsler bayramda ücretsiz! Zonguldak'ta otobüsler bayramda ücretsiz!

Devrek İlk Vitamin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde yapılan şenliğe Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupunar, Devrek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Dinar, Devrek İlçe Mili Eğitim Müdürü Ercan Kahya, Devrek Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç, kurum müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı

  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Feray Harmankaya;

  "Bugün burada, sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum.  Farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bu özel organizasyona hepiniz hoş geldiniz.

İnsanoğlu var olduğu günden bu yana daha adil ve daha eşit bir dünyaya ulaşmak için mücadele etmektedir.  Bu noktada engelliler konusunun, hepimiz için özel bir anlam taşıdığına inanıyorum.

Engelli doğmak ya da engelli olmak bireyin kendi seçimi değildir. Bizlere düşen, herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak, kendimizi onların yerine koymak ve sorunlarına bu hassasiyetle yaklaşmaktır.

Ülkemizde son yıllarda engellilerin, insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürme haklarını güvence altına almak adına, önemli gelişmeler sağlandı.

Engellilere sunulan imkanlar iyileştirildi. Sosyal güvence sistemi içinde, engelliler için özel kaynaklar oluşturuldu. Biz de bu düşünceden hareketle, engellilerin aileleri, öğretmenleri ve siz kıymetli misafirlerimizle bir arada bulunacağı bir organizasyon düzenledik.

Etkinliğimiz, engellilerin, engelli olmayanlar gibi, eğitim görebileceği ve sosyal hayatın her alanında etkin olabileceği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Sözlerime son verirken, burada özel bireylerimizin yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

 Özel çocukların ufacık bir şey öğrenmesi için dahi büyük bir gayret gösterdiği için Devrek İlk Vitamin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici ve öğretmenlerine teşekkür eden Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice; "Bugün burada Devrek İlk Vitamin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi merkezimizin yıl sonu etkinliği için buradayız. Bu güzel programda olmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti özellikle ben ifade etmek istiyorum. Gerçekten büyük bir emek harcıyorlar. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Buradaki çocuklarımızın böyle ufacık bir şey öğrenmesi için dahi büyük bir gayret gösteriyorlar. O yüzden ben buradaki yöneticilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Tabii ki annelerimize, babalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onlar da büyük bir sabır gösteriyorlar, büyük bir şefkat ve özveriyle bu süreçleri, yaklaşımları ilerletiyorlar. Ben bundan dolayı hepinizi ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Hepinize ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

  Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlan şiir, müzik ve dans gösterileri sergilendi. İzleyenlerin beğenisini toplayan performanslar büyük alkış aldı. Etkinlik özel öğrencilerin yapmış olduğu el sanatları sergisinin gezilmesi ve pasta kesimiyle sona erdi.