Fevkani Köprüsü’nün yıkımı ile ilgili 1 Ekim’den itibaren elektrik, su ve doğalgazın kesileceği daha önce açıklanmıştı. Yıkımın başlaması planlanırken hiçbir dükkanda tahliye işlemi olmadığı ve satışların devam ettiği dikkat çekti.

Fevkani Köprüaltı Esnaf Derneği Başkanı Yavuz Yazıcı Z HABER’e konuşarak “Derdimiz köprünün yıkımı değil ticaret” dedi.

Yavuz Yazıcı ticari faaliyetlerinin devam edeceğine dair garantiyi almadıkları sürece hiçbir dükkanın dükkanını boşaltmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

“Lavuar alanındaki projenin onaylandığı bilgisini aldık. Bizim için sevindirici bir haber ama bize resmi bir  tebliğ gelmedi. Köprünün durumuyla alakalı da bu devletimizin bileceği iştir. İki farklı rapor var, biz mühendis değiliz. Karşılıklı bunu tartışmanın bir anlamı yok, sonuçta biz tahliye edildikten sonrada gerekli incelemeler yapılır. Belki köprü tekrar Zonguldak’a kazandırılabilir, eğer çürük durumu var ise de yıkılabilir bizim derdimiz köprünün yıkılması değil sadece ticaretimizin peşindeyiz.”


ELEKTİRİĞİMİZ KESİLSE BİLE KÖPRÜALTINDA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Esnaflar olarak kendimizi garanti altına almadan elektiriğimiz kesilse bile köprü altında kalmaya devam edeceğiz”  diyen Yazıcı, “Sayın Valimizle en son görüştüğümüzde nasıl garanti verebileceğine dair araştırma yapılacaktı. Herhangi bir sonuç açıklanırsa gönül rahatlığıyla herkeste rahatlamış olur  herkes kendine göre yol yordam çizer ve ticari hayatına devam eder” dedi.


KİMSE KAOS ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMASIN!
“Bizim kaos düşüncemiz yok sadece hukuki yollardan haklarımızı aramaya devam edeceğiz Sonuçta bu proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmışsa, Sayın Bakanımızında onayıyla biz bakanımıza tabiyiz. Sayın Bakanımız ne derse biz ona uyacağımıza söz veriyoruz.

Editör: Bekir Ekici