Devrek Uzunçay mevkiinde Cemil B. kontrolündeki araç kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kazada Cemil ve Azime B. çifti yaralı olarak Devrek Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Cemil B. ilk müdahalenin ardından taburcu edilirken, Azime B. kafa derisinde oluşan ağır hasar nedeni ile bir süre gözlem altında tutuldu.

Kafasından yaralanan Azime B.'nin Devrek Devlet Hastanesi Acil Servisinden Atatürk Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi’ne sevk edilmesini isteyen ailesi engellerle karşılaştıklarını ve hastayı sevk ettiremediklerini belirterek şikayetçi oldu.

112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak sevk için ambulans isteyen aileye “Acil sevk ihtiyacı olmadığı için ambulans gönderilemez” yanıtı verildi.

Bunun üzerine aile Azime B.'yi kendi imkanları ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürdü.

Z HABER’e ulaşan Azime B.'nin yakınları “Kafa derisinde 15 cm’den büyük yarık var. Kafatası açıkça görünüyor. Bu acil doktorunun yapacağı iş değil. Cerrahın bakması için sevk istedik. Kendi imkanlarımızla BEÜ Hastanesi’ne getirdik. Hemen operasyona alındı. Hayati tehlikesi yok çok şükür. Enfeksiyon riski nedeni ile hala tedavi görüyor” dedi.

Faciaya ramak kala! TIR akaryakıt istasyonuna daldı! Faciaya ramak kala! TIR akaryakıt istasyonuna daldı!

Öte yandan Devrek Devlet Hastanesi Başhekimi Avni Çelik de Z HABER’e yaptığı özel açıklamada “Konu hakkında bilgim var. Hatta bizzat ilgilendim. Tomografi ve radyoloji sonuçları çıktıktan sonra beyin cerrahının yapacağı bir durum olmadığını tespit ettik. Ardından da vakaya gerekli müdahaleyi bulunup kafa derisine dikiş attık. Sevk gerektirecek bir durum yoktu. Milletvekilimizin il sağlık müdürümüzün de bu konuda bilgisi var. Estetik kaygısı nedeni ile kafa derisinin dikilmesi için sevk etme gibi bir durum söz konusu oldu. 112 kayıtlarında da mevcuttur. Bunun için ambulans tahsis edilmemiş” dedi.

Azime B.'nin yakınlarının hastane yetkilileri ve doktorlarla ilgili suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

Editör: U. G.