Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart akşamı Zonguldak geneli aldıkları başarıyı değerlendirmek için basın açıklaması düzenledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Milletvekili Eylem Ertuğrul başarının ardından çarpıcı ifadelerde bulundu.

TARİHİ BAŞARI! İKTİDAR YOLU AÇILDI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz CHP olarak tarihi bir başarıya imza attıklarını belirterek “iktidarın yolu açılmıştır” dedi

Yavuzyılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2024 yılı yerel seçimlerinde CHP olarak tarihi bir başarıyla imza attık. Merkez ilçe dahil 8 ilçeden 6’sını CHP kazandı. Nebioğlu ve Elvanpazarcık belediyelerinin de oylarının yeniden sayılması ile CHP’li belediye olmalarını umut ediyoruz. İlk il olarak Zonguldak’ın ilan edilmesinin ardından 100 yıl geçti ve Zonguldak yine bir ilke imza attı. Kazandığınız belediyelerin tümünde belediye meclis üyesi çoğunluğu CHP’dedir. Başarının sırrını şöyle özetleyebiliriz. Örgütümüz tam bir koordine içinde çalıştık. Anket yaptık, ön seçin yaptık, adaylarımızı aylar öncesinden belirledik, ekip olarak çalıştık ve tarihi bir başarıya imza attık. Bu başarının kazanılmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, PM üyelerine, can dostum İl Başkanıma, can dostum Milletvekili arkadaşıma, ilçe başkanlarımıza, gençlik kolları başkanımıza ayrı bir teşekkür, atom karıncalarımız olan gençlerimize, örgütümüzün fedakar kadınlarına, belediye ve il genel meclisi adaylarımıza, önceki dönem bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, örgüt yöneticilerimizin tümüne, desteğini veren tim Zonguldak halkına teşekkür ediyorum. İktidar yolu açılmıştır, yolumuz açık olsun.” dedi.

ÇALIŞTIK PLANLADIK KURGULADIK!

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural seçimin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek örgütün bir arada kalmasının başarıyı getirdiğini ifade etti.

Dural açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Tam manasıyla çalışılmış, planlanmış, kurgulanmış bir başarıdır. Tazelenme ve yenilenme başarıya katkı sunmuştur. Örgütümüzün bir arada kalmasını sağladık ve başarıya ulaştık. Toplamda CHP, yüzde 37.8 ile Türkiye’den birinci olarak çıktı. Zonguldak, merkez belediyelerinde en yüksek oyu alan 6’ncı belediyemiz. 25 yıl sonra Kozlu’da da CHP bayrağını sallandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

HALK ARTIK GERÇEĞİ GÖRÜYOR!

Tepkilerin CHP’yi zafere taşıdığına vurgu yapan Eylem Ertuğrul vatandaşların artık gerçeği gördüğünü belirterek

Çağlayan'dan Altun'a saldırı sonrası anlamlı ziyaret! Çağlayan'dan Altun'a saldırı sonrası anlamlı ziyaret!

“Yerel seçim sürecinden kesin ve net bir zaferle CHP ayrılmış durumda. Yerel seçimlerde birinci parti olarak ipi göğüsledik. Bu nokta, tüm yol arkadaşlarımı olduğu gibi beni de gururlandırdı ve mutlu etti. Bir önceki genel seçimleri kaybetmiş ve üzüntü duymuştuk. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de işlerin iyiye gitmediğini halkımız gördü ve seçimle onayladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde iktidar, geniş halk kitlelerinin ihtiyaçlarını görmemiş, popülist politikalar uygulamış, gençlerin Umutlarını almış, ekonomik krize neden olmuş, İsrail’le ilgili ticari anlamda engelleme ya da durdurma eylemi yapmamıştır. Bunlar, gerçeklerin su yüzüne çıkmasını sağlamıştır. Zonguldak genelinde ise, tekrar ciddi bir oranla oy aldık. İl Genel Meclisi’nde de oyumuz arttı. Birebir başarımızı neye göre değerlendireceğimizi sorarsanız, farklı bir şekilde kazandık. Çok net galibiyetler elde ettiğimizi görüyoruz. Sandığa gidecek demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ilk genel seçimde partimizi iktidar etme yolundaki çalışmalarımız hızla devam edecektir. Yolumuz açık olsun.” diye konuştu.

EN ÖNEMLİSİ SANDIKLARIN GÜVENLİĞİYDİ!

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Umut Orhan sandık başında geç saatlere kadar görev yapan herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet’in 100. Yaşında Zonguldak’ta yeniden Cumhuriyet halk partisi bayrağını dalgalandırabilmek çok gurur verici bizler için.

Örgütümüzün bu süreçte önem verdiği konulardan biri de seçim ve sandık güveliği idi. Bu konuda yetkili Genel Başkan yardımcımız Sayın Av. Gül Çiftçi ve ekibi ile birlikte koordineli olarak çalıştık. Seçim ve sandık güvenliğini sağlamak için çok büyük bir ekip kurduk. Her sandığa en az 1 kişi olmak üzere müşahit ataması yaptık. Her okulda görevli olarak bina sorumlularımız ve bilişim sorumlularımız vardı. Seçim günü onlarla birlikte her okulu tek tek takip ettik. Seçim bittikten sonra gelen sonuçları takip eden ve veri girişini yapan bilişim sorumlularımız vardı. Benimle birlikte sahada aktif olan ve sürece destek veren avukatlarımız vardı. Görevli olan herkese parti okulu eğitmenimiz tarafından eğitimler verildi. Tüm bunların yanında bu ekibin asıl mimarı olan gece geç saatlere kadar çalışıp emek veren azimli bir ekibimiz vardı. Her türlü olumsuzluğa rağmen biz hep birlikte inandık, hep birlikte çalıştık ve hep birlikte başardık. Biz kocaman bir aileyiz. Bu başarı hepimizin. Sürece katkı sağlayan, emek ve destek veren, gerek sahada gerekse de içeride çalışan ve yüreğini ortaya koyan herkese çok teşekkür ederim. Hepiniz iyi ki varsınız!

Editör: U. G.