Konuyla ilgili açıklamalar yapan, Çaycuma Esnaf ve Sanatkatlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, selin başlangıcından sonuna kadar mücadele ettiklerini, kurum ve kuruluşlara iletilen çağrılar sonucunda selin izlerinin yavaş yavaş sarılmaya başlandığını, sel felaketinden zarar gören esnaflara yönelikte çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, esnafa yönelik zararların karşılanması konusunda da % 80 oranında bir paranın hesaplara yatırıldığını söyledi.

"YARALAR SARILMAYA BAŞLANILDI"

Çaycuma Belediyesi personel alımı yapacak! Çaycuma Belediyesi personel alımı yapacak!

Kandemir; "8-9 Temmuz tarihinden bu tarafa hem esnaflarımız ile iç içe olduk. Yaraların sarılması konusunda mücadele ettik. Esnaflarımızın durumlarını yerinde inceledik. Mücadele ettik. Gönüllü olarak komisyonlarda yer aldık. Başta Esnaf Odası, TSO olarak esnaf ve Kobiler'in zarar gören işyerlerinde incelemelerde bulunduk. Şimdi ise artık bu yaraların sarılmasına geldi. Yaralar sarılmaya başlandı. Esnaflarımızın hesaplarına %80 oranında paralar yatırılmaya başlandı. Bu daha başlangıç ve devamı gelecek" dedi.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR"

Başkan Kandemir açıklamasını şöyle tamamladı; "Başta İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu'na, Muammer Avcı'ya, AFAD Başkanı Sayın Yunus Sezer'e, Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz'a, AFAD Zonguldak İl Müdürü Ahmet Güngör'e, Kaykamamımız Mehmet Göze'ye, Çaycuma'ya İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinden gelen ekiplere, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a, Çaycuma Belediyesi'ne ve ismini sayamadığımız herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Editör: Melisa Sapaz