-Özel Haber-
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde çöplükte bulunan ölü köpekler ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Hayvanseverlerin barınağın arkasında bulunan çöplükte ölü köpekleri görüntülemesi ile hızla yayılan olay ile ilgili Çaycuma Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü harekete geçti.
Çöplükte parçalanmış ve çürümeye başlamış köpek ölülerinin barınakla ilgisi olmadığı başka bir bölgeden getirilmiş olabilecekleri düşünülürken Veteriner İşleri Müdürlüğü Grup Amiri Doğuş Özdil Z HABER’e özel açıklamalarda bulundu
Özdil Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine bir şekilde olayın araştırıldığını belirterek “Görüntüleri biz de gördük geceden beri çalışmalarımız devam ediyor. Bazen barınakta hastalık nedeni ile yada yaşlılık nedeni ile ölen köepklerimiz olabiliyor. Bunları daha ileri bir bölgede kepçe ile derin çukurlar kazıp gömüyoruz. Bu şekilde çöplüğe atma gibi bir durum yok. İlk gözlemlere göre köpeklerin bizim barınağımızdan olmadığını düşünüyoruz. Başka bir bölgeden getirilmiş olabilirler. Barınak personeli ile ilgili bir sorun yaşanmadığı sürece bu ihtimal üzerinde duruyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile de görüşmelere başladık. Konunun biran önce aydunlatılması için çalışmalar devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim