Almanya Essen ve Zonguldak bölgeleri arası ekonomi işbirliği girişimleri çerçevesinde, Essen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Muhammet Balaban ile Almanya Çaycumalılar Derneği Başkanı ve ZONSİAD Başkan Yardımcısı Tuncay Karalıoğlu Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’i makamında ziyaret etti.

Essen ve Zonguldak bölgeleri arası ekonomi iş birliği girişimleri çerçevesinde, Belediye Başkanı’na Zonguldak tarafından şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi;

Aynı zamanda Çaycuma Belediyesinin hazırladığı “Çaycuma Tanıtım Broşürü” Kufen’e teslim edildi. Bu kapsamda Aralık ayında Zonguldak Sanayi ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulundan iş insanlarının geleceği ve kendilerinin Almanya’nın ve Avrupa’nın muhtelif merkezlerinde işveren çevrelerini ziyaret edecekleri bilgisi iletildi.

Kufen bu ekibin Essen`e de gelmeleri kendilerini onurlandıracağını ve geldiklerinde onları gerektiği şekilde karşılayacaklarını taahhüt etti. Bu tür diyalogların, görüşmelerin ve ziyaretlerin hedefe odaklı olarak kalıcı şekilde devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Bu is insanları ziyaretinin organizatörü Tuncay Karalıoğlu böyle olumlu yaklaşımlardan gurur duyduğunu ve her zaman ellerinden geleni yapacağını dile getirdi. Tuncay Karalıoğlu ziyaretlerine ek olarak Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı Welge ile de yapmayı planlıyor.

Editör: TE Bilişim