EREN ve ÇATES Zonguldaklıdan kömür alımını durdurdu! Maden ocakları işçileri gönderdi! EREN ve ÇATES Zonguldaklıdan kömür alımını durdurdu! Maden ocakları işçileri gönderdi!

EREN Enerji’den sonra ÇATES de Zonguldak’ta bulunan kömür üreticilerinden kömür alımına son verdi.

Zonguldak’ta rödevanslı sahalarda üretilen kömürlerin termik santral tarafından alımının durdurulması ile kömür işletmecileri personeline izin vermek ve üretimi durdurmak zorunda kaldı.

Z HABER’in konuyu gündeme getirmesi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz işletmelerden bilgi talep etti.

Tüm protokol orada! "Gelemem üçgülü!" Tüm protokol orada! "Gelemem üçgülü!"

Yavuzyılmaz’ın bilgi talebinin ardından Çatalağzı Termik Santrali’nin 19 Mayıs 2024’e kadar kömür almayacağı bunun sebebinin stok sahasında yapılacak düzenleme olduğu belirtildi.

ÇATES’ten kömür üreticilerine gönderilen mesaj şu şekilde:
“10.05.2024 saat 00:00:00 ‘dan, 19.05.2024 saat 23:59:59'a kadar stok sahamızda yapılacak olan düzenlenme çalışmaları sebebiyle ÇATES ELEKTRİK ÜRETIM A.Ş. tesisimizde ürün kabulü yapılmayacaktır. Tedarikçimiz olarak mağduriyet yaşamamanız adına belirtilen tarih aralıklarında sevkiyatın yapılmaması hususunda gereğini bilgilerinize sunarız.  Anlayışınız ve iş birliğiniz için teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.”

ÇATES’in stok düzenlemesi sonrası kömür alımına devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Editör: U. G.