Zonguldak’ın Devrek İlçesinde 1978 yılında dünyaya geldi. TED Karabük Koleji’nde orta öğrenimini, Ankara Yüce Fen Lisesi’nde Lise öğrenimini tamamlayan Cihat ALAGÖZ, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Alagöz, Ankara Üniversitesi’nde sürdürmekte olduğu İşletme Doktora programında tez aşamasında bulunmakta.

2004 – 2015 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Oda ve Borsa Teşkilatları, Sektör Meclisleri, Kadın ve Genç Girişimci Kurulları, Fuarcılık ve Sigortacılık yapılanmalarının tümünden sorumlu üst yönetici olarak çalışan Alagöz, 2016 – 2020 yılları arasında TÜYAP Fuarcılık Grubu bünyesinde Şirket Ortağı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür olarak görev yaptı.

Halihazırda; Fuar Merkezi İşletmeciliği, Uluslararası Fuar ve Kongre Organizatörlüğü, Döküm Endüstrisi, Kozmetik, Sağlık ve E-Ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran ALZ Grup’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdüren Alagöz, iş dünyasına ilişkin bilgi birikimi ve tecrübelerini görev yapmakta olduğu İş Dünyası Kuruluşlarında ülkemizin hizmetine sunmaya da devam etmektedir.

Cihat ALAGÖZ’ün seçimle göreve gelerek halihazırda yürütmekte olduğu görevlerden bazıları:

-          TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı

-          TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi

-          TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı

-          Global Entrepreneurship Network (GEN) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

ALZ Grup’un Üyesi Bulunduğu İş Dünyası Kuruluşları:

-          TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi

-          DEİK Hollanda İş Konseyi

-          Hizmet İhracatçıları Birliği

-          Ankara Ticaret Odası

-          AHK Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası

-          GEN Türkiye