Zonguldak, 31 Mart’ta sandığa giderek yeni belediye başkanını seçti. Toplamda 30.256 oy alarak Zonguldak Belediye Başkanı seçilen Tahsin Erdem’in hayatı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sizler için Tahsin Erdem kimdir? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. 

1964 yılında Zonguldak’ta doğan Tahsin Erdem, ilkokul, ortaokul ve liseyi Zonguldak'ta tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İMYO İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe Bölümü'nden mezun olan Erdem, siyasete ise Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Başkanlığı ile başladı. 
Tahsin Erdem, Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevinde bulunan Erdem, 2019 yılında Zonguldak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığına seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Tahsin Erdem 30 yıldır mali müşavir olarak çalışmaktadır. 

Zonguldak Belediye Başkanı olarak seçilen Tahsin Erdem devir teslim töreninde yapmış olduğu konuşmada, “Sizlerin huzurunda burada söz veriyorum hiçbir siyasi ayrım yapmadan, ister Zonguldak Belediyesi bünyesinde olsun ister vatandaşlarımız içinde olsun her zaman herkesin yanında olacağım. Zonguldak hizmet bekliyor, Zonguldak barışı bekliyor, Zonguldak kardeşliği bekliyor. Bütün kurumlar arasında birlik ve beraberliği sağlayacağız. Onun için bir yandan yeni istihdam alanları yaratırken diğer yandan her daim söylediğim gibi fakir-fukaranın ve garibin yanında olacağım. Biz işçinin de yanında olacağız, memurun da yanında olacağız, emeklinin de yanında olacağız, öğrencinin de yanında olacağız. Biz halkın yanında olacağız değerli arkadaşlarım.” sözlerini kullanmıştı.