Altuğ Dökmeci kimdir? İşte yanıtı.

"1985 Zonguldak Kozlu  Doğumluyum. Çocukluk yıllarımı Kozlu  Belediyesi  lojmanlarında geçirdikten sonra ilkokul eğitimimi Kocatepe ve Cumhuriyet İlkokulunda tamamladım. Ortaokul yıllarım Kozlu Ortaokulunda  lise eğitimimi ise Mehmet Çelikel Lisesinde tamamladım. Lise yıllarında aktif olarak sosyal alanlarda ve  spor dallarında görev aldım ve lisemin basketbol takımında lisanslı sporcusu ve müzik grubunda gitaristlik yaptım. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2008 yılında mezun oldum ve Konya Derebucak İlçesinde kısa dönem er olarak askerlik görevimi yerine getirdim. 2017 yılında değerli eşim Serap ile evlendik. 2018 yılında ise dünyaya gelen  Sertuğ adında oğlum ile mutlu evliliğim devam etmektedir. Eşim okul öncesi öğretmeni olup şu anda çalışmamakta bana destek vermektedir.

İş hayatıma Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İnşaatında başladım. Sonrasında  Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde toplam 15 yıl görev yaptım. Fen İşleri Şantiye Şefi Olarak 7 yıl yaptığım  bu görevim esnasında belediyenin vatandaş için olmazsa olmaz bütün görevlerini bir fiil yerine getirerek proje koordinatörü görevine getirildim.

Fen İşleri Şantiye şefi olarak binlerce metrekare asfalt yol çalışmalarının başında bulundum. Bununla beraber binlerce metrekare istinat duvarı,binlerce metrekare kaldırım ve parke yol imalatlarının başındaydım. Kurumun diğer birimleri ile koordineli şekilde alt yapı su ishale hattı, kanalizasyon hatları , park ve bahçeler imalatlarında aktif görevler aldım.

Ereğli Belediyesi Fen işleri şantiye şefliğim esnasında dört etaptan oluşan dere ıslahı projelerinin kontrollüğünü,  mevcut kapalı pazaryeri, cehennemağzı anfitiyatro, dernek evleri, alemdar müzesi, mevcut belediye binası, Beyçayır stadı amatör kulüpler binası, sahil anfitiyatro, Ruhi Cöbekoğlu Köprüsü, Uzunmehmet Anıtı, Çetin Apatay Bulvarı yenilemesi, Akm tiyatro salonu ve çöken Yalı caddesinin yeniden imalatlarının proje hazırlama ve uygulamaları esnasında baş kontrol mühendisi olarak eserler bıraktım.

Ereğli belediyesi proje koordinatörlüğü görevine getirildikten sonra Atatürk Anıtı, İnönü Parkı, Yaşlılar gençler Evi, Yeni Terminal Binası, Yapay Buz Pisti, Halk Cafe, Sahil Restoranları, Ereğli Liman Yenileme, Kestaneci Piknik Alanı, Su Eğlenceleri Havuzu ve müzikli süs havuzu işlerinde projelerin başından sonuna kontrollük , uygunluk, etap etap uygulanması işlerinde koordinatör mühendis olarak görevlerde bulundum.

Kurumumda çalışmış olduğum toplam 15 yıllık belediyecilik tecrübemi , deneyimli kadrolardan öğrenirken yeni kadro arkadaşlarıma da deneyimlerimi aktararak iş ve işlemlerin en düzgün ve uygun şekilde yapılmasında önemli görevler aldım.

Kış mevsiminde kar ile mücadele, afet durumlarında ise afet koordinasyon üyesi olarak gereken tüm sorumluluklarımın tamamının yerine getirdim."

6 Şubat depremlerinde felaketi geçiren Malatya ilimizde deprem hasar tespit görevlerinde bulundum.

Çalışma hayatım boyunca saat ve gün gözetmeksizin gereken yerde ve zamanda işimin başında sorumluluklarımın farkında olarak görevlerimi yerine getirdim.

Belediyeciliğe çocukluk yıllarımdan beri aşinaydım. Allah nasip etti ve belediyeciliğin fırınında pişerek en zor görevlerden biri olan Belediye Başkanlığı Görevine talip oldum.

Sorumluluğunu almış olduğum tüm işlerde önce devletin haklarını korumayı kendime bir görev edindim ve doğmamış yetim hakkını kimseye yedirmedim.

Almış olduğum gerek teknik eğitim gerekse ailemden aldığım ahlaki eğitimimi hayatımın hiçbir döneminde unutmadım. Hayatımın bundan sonraki evresinde de aynı bu güne kadar yaptığım gibi büyüklerimin bana öğrettiği doğru ve düzgün yolda yürüyeceğim.

Doğup büyüdüğüm, benim bu zamanlara gelmeme sebep olan Kozlu halkına olan borcumu ödemek ve en iyi ve hak ettiği hizmeti vermek için yola çıktım.