15 yaş altındakiler hesap açamayacak! 15 yaş altındakiler hesap açamayacak!

Almanya’da gazetecilik yapan Cemil Albay yaşananları ZHABER’e anlatarak, Zonguldaklılara teşekkür etti.
BİZE TÖRER ÖRGÜTÜYMÜŞÜZ GİBİ DAVRANDILAR
Avrupa basın yasasına göre, bir kişinin nerede olduğu göstermek, yayınlamak suçundan gözaltına alınan Albay, “Böyle bir suçtan, bu şekilde davranılamaz. 4 saat evimizi aradılar, 30’dan fazla polis evimizin etrafındaydı.  4 saat sonunda bizi karakola götürüp ifade aldılar. 9 saat ifade de kaldık ve avuç içine kadar izimizi aldılar. Evimizdeki eşyalardan tek benim eşyalarıma değil eşimin telefonuna, bilgisayarına bile el koydular. Arama yaptıkları süre boyunca tuvalete bile izinle gittik. Sanki cezaevine gidecekmişiz gibi sorular sordular. Çok fazla abartıldı, bir katile, bir teröriste yapılacak uygulama bunlar” dedi.


‘ERDOĞAN GAZETESİ’
Alman basınında Türk gazetecilerinin tutuklanması ‘Erdoğan Gazetesi’ ‘Mite çalışıyorlar’ gibi başlıklar atılmasına sebep olurken Albay, daha öncede gazete ofisinin basıldığını, kaçakçılık ile suçlandırıldıklarını belirterek, “bunlar yıldırma politikası, itirazımı yaptık çizgimizden devam edeceğiz” dedi
Ayrıca Albay, Zonguldak’tan çok insanın aradığını belirterek, “telefonlarım hiç susmadı, Zonguldak’tan çok arayan oldu hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
OLAY NEYDİ?
Almanya’da 17 Mayıs sabahı Türk gazeteci Cemil Albay gözaltına alınarak, serbest bırakıldı.