İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sel bölgelerinde incelemelerde bulunduktan sonra Zonguldak Valiliğinde açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Zonguldak’a 4,3 milyon TL kaynak ayrıldığını ifade etti.

Bin 183 yaşındaki ağacı kestiler! Engin Zaman çalışmaları durdurttu! Bin 183 yaşındaki ağacı kestiler! Engin Zaman çalışmaları durdurttu!

BAKAN GÖKTAŞ: 50 MİLYON KAYNAK OLUŞTURDUK

Zonguldak’ın Devrek ve Gökçebey ilçelerinde incelemelerde bulunduktan sonra Valilik binasında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şöyle konuştu:

"Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması adına 50 milyon liralık kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız. Hali hazırda illerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmekte. Ancak ilk etapta Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla 4.3 milyon liralık kaynağın aktarılması için talimatı verdik. Düzce'de ilk aşamada 2 milyon liralık kaynağı bu sabah itibariyle aktardık. Bu kaynaklardan hane başına azami 5 bin lira tutarında bir yardım yapılacak. Sonrasında hasar tespiti raporları netleştikten sonra eşyaları zarar gören haneleri ise gerekli desteği de sağlayacağız. Ayrıca önümüzdeki bir yıllık süre içerisinde ev onarımı desteği yardımı yaparak zarar gören konutların tekrar yaşanabilir hale getirilmesi için çalışacağız. İnşallah sel felaketinden etkilenen tüm yerleşim yerlerinde hayatı normal akışına en kısa sürede döndüreceğiz. Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız." (DHA)

Editör: U. G.