ZONÇEB Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplandı! ZONÇEB Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplandı!

Kayınova ihaleye giren 4 şirketten ikisi ile ilgili ihalelerde birlikte hareket ettiklerine dair bize bilgi gelmişti, bu firmalardan bir tanesinin geçen sene devletimizce yapılan Demir Yumruk isimli operasyondan sabıkalı olduğu, hatta fetö ile iltisaklı olduğu iddiası da bildirilmişti. 

Bugün yapılan ihalede metot olarak hurda karşılığı en yüksek teklifi veren firma ihaleyi alacaktı. İhalede en yüksek teklifi vermesi olası olan firma belediyeye sunmasına rağmen ihale evraklarına eklenmeyen bir evrak yüzünden ihaleden elendi. Belediye çalışanı memur hatasını o anda kabul ettiği halde Selim Alan'ın ihaleye bu firmayı eleyerek devam etmesi usul ve yasaya aykırıdır.

Zonguldak Belediyesi Selim Alan'ın bu yanlışı sebebiyle yaklaşık 3 milyon TL zarara uğratılacaktır. Bu sebeple ihalenin iptali şarttır.

TOKİ'nin yaptığı işler haricinde Zonguldak'a çivi çakamayan Ömer Selim Alan'ın geçen haftaki Fener projesi ihalesinden sonra köprü yıkım ihalesini de becerememesi Zonguldak halkının makus talihidir.

Selim Alan ivedilikle bu ihaleyi iptal edip köprünün yıkımı değil bakım onarımı cihetine gitmelidir.

Editör: Melisa Sapaz